1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu: "Suriye'de 5 Bin Kişi Öldü"
Davutoğlu: Suriyede 5 Bin Kişi Öldü

Davutoğlu: "Suriye'de 5 Bin Kişi Öldü"

Davutoğlu, Suriye'de 5 bin kişinin öldüğünü belirten Davatuoğlu, Suriye ile yapılan görüşmenin içeriğini de açıkladı.

15 Aralık 2011 Perşembe 06:29A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesi üzerinde soruları yanıtladı.

''Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile yaptıkları görüşmelerin'' sorulması üzerine Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte uzun bir mesaiyi Esed ile görüşmelere ayırdıklarını söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu:

''Bu şu demek; Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi, bir sabah kalktığımızda Suriye ile ilişkiler bozulmuş değil. Biz 9 ay Suriye yönetimi ile bütün kanalları ve imkanları kullanarak, onları kendi halkını dinlemeye teşvik ettik. İstediğimiz tek şey vardı. 'Lütfen kendi halkınızı dinleyin, sokaktaki halkla barışın. Onları tehdit gibi görmeyin. Halkını tehdit gibi gören bir yönetim kalıcı olamaz.' Orada bir yol haritasında anlaştık. Şiddeti derhal durdurmak sözünü verdiler. 3 gün içinde Humus hariç, bütün Suriye şehirlerinden çıkacaklarını söylediler, buraların basına açılacağını ifade ettiler. Hama'dan çekildiler ancak Lazkiye'de çok büyük bombardıman yaptıktan sonra, Suriye yönetimiyle konuşmanın bir fayda getirmeyeceğini gördük.''

''Suriye'de 5 bin kişi öldü''

Ahmet Davutoğlu, anlaştıkları yol haritasına göre Suriye'nin bu yıl içinde Parlamento seçimlerini yapması gerektiğini, ancak yapmadıklarını ifade ederek, gösterdikleri bütün çabalara rağmen, Suriye'de geçen mart ayından beri 5 bin kişinin öldüğünü kaydetti.

Davutoğlu, Ortadoğu'daki bütün halklar ve gruplarla görüştüklerini ve görüşmeye de devam edeceklerini söyledi.

Ahmet Davutoğlu, haziran ayına kadar eğer çözüm olmazsa, AB dönem başkanlığını devralması durumunda Kıbrıs Rum Yönetimini muhatap almayacaklarına ilişkin tutumlarının kesin olduğunu ve bundan da dönüş olmayacağını vurgulayarak, İran'la Türkiye'nin ilişkilerine hiç kimsenin gölge düşüremeyeceğini ve zedeleyemeyeceğini söyledi.

TRT 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT