1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu: Suriye Halkını Yalnız Bırakmayız
Davutoğlu: Suriye Halkını Yalnız Bırakmayız

Davutoğlu: Suriye Halkını Yalnız Bırakmayız

SUK'un yeni başkanı ile görüşen Ahmet Davutoğlu, "Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

09 Temmuz 2013 Salı 16:46A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Assi Jarba'yı Dışişleri Bakanlığı Konutunda kabul etti.

Görüşmede kısa bir açıklama yapan Davutoğlu, "İnşallah bu Ramazan, Suriyeli kardeşlerimizin acı ve ızdırap çektikleri son Ramazan olur, en kısa zamanda Ramazan'ın da bereketiyle Suriyeli kardeşlerimiz arasında birlik beraberlik hakim olur. Halkın talepleri, sizlerin talepleri doğrultusunda gerekli siyasi değişim gerçekleşir ve bütün Suriye'de barış egemen olur." dedi.

Şam'da Halep'te Humus'ta yaşananların herkesin yüreklerini dağladığını söyleyen Davutoğlu, "Ümit ederiz ki bu Ramazan ayında en azından bir şekilde kan akması durur ve kalıcı bir barışı tesis etmek için bütün taraflar harekete geçer." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin her zaman Suriye halkının yanında olacağını vurgulayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Suriye Ulusal Konseyi bizim için Suriye halkının tek temsilcisidir ve bu anlamda önemli bir görev ifa etmektedir. Biz de her zaman hangi şartlarda olursa olsun, ne tür zorluklarla karşılaşılırsa karşılaşılsın Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

SUK başkanlığına seçilen Jarba da kısa konuşmasında "Seçimlerden sonra ilk sizleri ziyaret etmek bizim için çok önemliydi, o yüzden sizi ziyaret ettik. Türkiye halkına şükranlarımı sunuyorum, bizi zor günlerimizde yalnız bırakmadınız." diye kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT