1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Davutoğlu, Sadr ve Meşal İle Görüştü
Davutoğlu, Sadr ve Meşal İle Görüştü

Davutoğlu, Sadr ve Meşal İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye temasları çerçevesinde Iraklı yetkililerin yanı sıra Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile bir araya geldi.

21 Temmuz 2010 Çarşamba 05:32A+A-

Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'nde Irak eski Başbakanı İyad Allavi ile görüşen Davutoğlu, gece saatlerinde de Mukteda es-Sadr ile bir araya gelerek Irak'ta hükümet kurulması çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Zaman'da yer alan habere göre Ebla Şam Oteli'nde gerçekleştirilen görüşmede, Davutoğlu ve Mukteda es-Sadr, Türkiye'nin tutumunun bölge ve Irak halkının çıkarlarını gözlediğini söyledi.

Sadr, "Türkiye'nin tutumu ulusal ve İslami bir tutumdur. Bizden böyle bir görüşme talebinde bulunmanız beni memnun etmiştir." şeklinde konuştu.

Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Davutoğlu da, El Sadr'a yönelik olarak Sadr ailesinin ilim açısından Irak'a büyük katkısı olduğunu söyleyerek, "Irak'ın birlik ve beraberliği ve Irak'ın geleceği konusunda çabalarınızı takdir ediyoruz." dedi.

Davutoğlu'nun Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile görüştüğü de öğrenildi. Davutoğlu'nun Meşal'le görüşmesinde, Filistinli gruplar arasında uzlaşının sağlanmasına ilişkin süreci gözden geçirdiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT