1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Davutoğlu, Gazze'de: "Sabah Yakındır!" (FOTO)
Davutoğlu, Gazzede: Sabah Yakındır! (FOTO)

Davutoğlu, Gazze'de: "Sabah Yakındır!" (FOTO)

Ahmet Davutoğlu, yanındaki heyetle birlikte Gazze'den seslendi: "Saldırıları durdurun, ablukayı kaldırın!"

20 Kasım 2012 Salı 17:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Aralarında TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu, Arap Ligi dışişleri bakanlarının Gazze temasları sürüyor.

İncelemeleri devam eden bakanlar kameralar karşısına çıkarak uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler’e seslendi.

Grup adına açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası topluma şu şekilde seslendi: "Sizler İsrail’in bu zulümlere sessiz kalabilirsiniz. Hatta destekleyen açıklamalar da yapabilirsiniz. Ama bilin ki insan vicdanı ve tarih, İsrail’in bu zulmünü mazur görenleri asla affetmeyecek.” 

arap-ligi-disisleri-bakanlari_davutoglu_gaza.jpg

"Saldırılar Durmalı, Abluka Kalkmalı"
Davutoğlu isteklerinin, İsrail’in bu saldırıları derhal durdurması ve Gazze üzerindeki insanlık dışı abluka kaldırılması olduğunu söyledi.

“Gazze’nin, İsrail tarafından bir açık hava hapishanesine dönüştürülmesine izin verilmemelidir.” diyen Ahmet Davutoğlu, “buradan bu insanlık dışı zulmü kaldırmak için şehit olan Mavi Marmara şehitlerine de ‘selam olsun…’” ifadelerini kullandı.

Birlikte kameraların karşısına geçen bakanlar, Davutoğlu’nun sözlerine zaman zaman alkışlayarak destek verdi.

ismail-heniye_davutoglu.jpg

"Filistinli Kardeşler Sabredin"
Konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı. Ahmet Davutoğlu, “Biz hep beraber insanlık alemi olarak bu abluka kalkana kadar omuz omuza mücadele edeceğiz. Filistinli kardeşlerimiz bilsinler ki karanlığın en yoğun olduğu an, sabahın en yakın olduğu zamandır. Sabah yakındır. Özgür bir sabaha uyanacağınız güne kadar sizleri Allah’a emanet ediyoruz.” dedi.

***

Davutoğlu, Gözyaşlarını Tutamadı!

Gazze'de Şifa Hastanesindeki yaralıları ziyaret eden Ahmet Davutoğlu, hayatını kaybeden bir çocuğun naaşının başında gözyaşlarına hakim olamadı.

DAVUTOĞLU, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI (FOTO GALERİ)

Öte yandan Davutoğlu'nun şehit edilen İzzeddin el-Kassam komutanı Ahmed el-Caberi'nin evine de taziye ziyareti gerçekleştridği ifade eidliyor.

ahmet-davutoglu_gozyasi_agliyor.jpg

Davutoğlu, Gazze'deki temasları kapsamında İsrail uçaklarının vurduğu Ed-Delu ailesinin yakınlarını da ziyaret ederek, saldırıdan sağ kurtulan ailenin tek ferdi Cemal Delu'ya Türkiye halkının ve hükümetinin taziyelerini iletti.

Ahmet Davutoğlu, Cemal Delu ile yaptığı sohbette, "Sizin yaranız, 75 milyon Türkiye'nin yarasıdır. Biz sizi terk etmeyeceğiz. Özgürlüğüne ulaşıncaya dek Filistin halkının yanında olacağız" dedi.

Cemal Delu ise Davutoğlu'nun Gazze ziyaretinden mutlu olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu yöndeki çabalarını "bir şeref olarak kabul ettiklerini" söyledi.

DAVUTOĞLU, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI (FOTO GALERİ)

 

HABERE YORUM KAT

13 Yorum