1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu Diyarbakır'da STK Temsilcileriyle Görüştü
Davutoğlu Diyarbakır'da STK Temsilcileriyle Görüştü

Davutoğlu Diyarbakır'da STK Temsilcileriyle Görüştü

Başbakan Davutoğlu ile bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Davutoğlu’nun Çözüm Süreci ve Ortadoğu'ya yönelik açıklamalarından memnun oldu.

01 Haziran 2015 Pazartesi 10:45A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti'nin mitingi dolayısıyla Diyarbakır'da bulunan Davutoğlu ile bir otelde düzenlenen toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, görüşmenin çok verimli geçtiğini vurguladılar.

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, Davutoğlu'nun toplantıda Çözüm Süreci'nin seçim sonucuna bağlı olmadığını ve kaldığı yerden devam edeceğini belirttiğini bildirdi. 

Başbakan Davutoğlu'nun toplantıda Bakanlar Kurulu'nun Diyarbakır'da da toplanabileceğini ifade ettiğini kaydeden Özkılıç, "Bu, ekonomik, sosyal ve kültürel sorunların yerinde çözülmesine büyük katkı sunar. Olumlu geçen toplantıda Başbakanımızın söylemlerini çok samimi buldum" dedi.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şehmus Akbaş ise Davutoğlu'nun, Çözüm Süreci'nin devamı noktasındaki kararlılığının kendilerini sevindirdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Başbakanımız, dil, din, ve ırk ayrımı yapmaksızın herkese eşit mesafede olduğunu özellikle vurguladı. Çözüm Süreci ile ilgili ifadeleri bizi çok umutlandırdı. İş çevresinin duymak istediği söylemleri dile getirdi. Bakanlar Kurulu'nun Diyarbakır'da da toplanacağına ilişkin değerlendirmesi sivil toplum kuruluşu temsilcilerini mutlu etti."

"Kardeş kavgasının sonlandırılması için samimi çaba sarf ediyor"

Özgür-Der Şube Temsilcisi Hasip Yokuş, Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır'a büyük önem verdiğini söyledi.

Toplantıda bölgedeki gelişmelere yönelik değerlendirmede bulunan Davutoğlu'nun, Çözüm Süreci'nde her zaman yapıcı olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini aktardığını dile getiren Yokuş, şunları kaydetti:

"Kürt asılı biri olarak geçmişte faili meçhul cinayetler, köy yakmalar ve çatışmalara şahit olduk. Bu ortamdan rant elde edenler oldu. Ancak AK Parti, bunu kardeş kavgası ve yanlış mücadele olarak görüyor, sonlandırılması için de samimi çaba sarf ediyor. Eksik ve atılması gereken adımlar var ancak ortaya konan gayretler, bundan sonrası için bize umut veriyor. AK Parti, sadece Türkiye için değil Ortadoğu’daki diğer mazlumların da umudu durumuna geldi."

"Çok önemli ve yerinde tespitleri oldu"

Tesettüre Çağrı Platrofmu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, toplantıda önemli mesajlar verildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Başbakanımızın çok önemli ve yerinde tespitleri oldu. Çözüm Süreci ve Ortadoğu'ya yönelik açıklamaları hem memnuniyet vericiydi hem de tatmin ediciydi. Diğer siyasi partilere yönelik değerlendirmeleri de çok yerindeydi. İslami bakış açısıyla değerlendirmede bulunan ve Müslüman halktan olan Başbakanımızı dinlemek bizi sevindirdi."

"Halkı umutlandırma açısından son derece önemli mesajlar verdi"

Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yoğun programına rağmen Diyarbakır'da 24 saat kalmasının kentte verdiği önemin göstergesi olduğunu işaret etti.

"Sayın Başbakanımızın içeride verdiği mesajlar son derece umutluydu. Çünkü kardeşlik mesajlarını verdi" ifadelerini kullanan Memiş, şöyle devam etti:

"Birileri sürekli bu kardeşlik havasını bozarak süreci sabote etmek için uğraşırken, Çözüm Süreci'nin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. 6-7 Ekim olayları kentin ekonomisini 10 yıl daha geriye götürmesi, bunların yeniden inşa edilebilmesi için halkı umutlandırma açısından son derece önemli mesajlar verdi."

"Bölgeye önemli bir mesajdır"

Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği (ÇÖZÜM-DER) Başkanı Ercan Ezgin, toplantının olumlu bir havada geçtiğini, verilen mesajların toplantıya katılanlar üzerinde olumlu etki yaptığını aktardı.

"Çözüm Süreci ile ilgili verilen mesajlar olumluydu. HDP barajı geçse de geçmese de sürecin devamına yönelik bir kararlılık gördüm. Bu kararlılık bizi mutlu etti" diyen Ezgin, şunları kaydetti:

 "Başbakan'ın 'Allah için bizim yüreğimizde Konya ne ise Diyarbakır da aynı konumdadır' sözü beni çok etkiledi. Geçmiş devlet yaptığı uygulamalarla vatandaş ile arasındaki bağ kopmuştu. Çözüm Süreci ile bu bağı güçlendiren önemli adımlar atıldı.  Başbakanımızın, Bakanlar Kurulu'nun Diyarbakır'da da toplanacağına ilişkin söylemi bölgeye önemli bir mesajdır. Bölgeyi rahatlatacak bir adım olacaktır."

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Davutoğlu'nun konuşmasında Çözüm Süreci'nin HDP'nin seçimde barajı aşmaması durumunda da devam edeceğini işaret ettiğini bildirerek, "Hükumetin Kuzey Irak'a verdikleri desteği belirtti. AK Parti'nin hükümet olmaması durumunda Çözüm Süreci'nin olmayacağını bildirdi" şeklinde konuştu.

Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur ise Davutoğlu'nun konuşmasında Çözüm Süreci'ne ve AK Parti döneminde yapılan demokratik açılımlara vurgu yaptığını söyledi. 

Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aksu ise toplantıdaki mesajlardan memnun olduklarını dile getirdi. 

(AA)

 

HABERE YORUM KAT