1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dava Başladı! İşte Silivri’de Yaşananlar...
Dava Başladı! İşte Silivri’de Yaşananlar...

Dava Başladı! İşte Silivri’de Yaşananlar...

Tarihi Ergenekon davasında karar günü... Nihai kararın verilmesinin beklendiği duruşmada tutuklu sanıklar mahkemeye alınmaya başladı.

05 Ağustos 2013 Pazartesi 11:43A+A-

"Ergenekon Davası"nın karar duruşmasının görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonunun çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Uyarılara rağmen Silivri'ye gelen gruplara zaman zaman müdahale ediliyor. Jandarma ve emniyet güçleri alarm durumunda... 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine izleyicilerin alınmayacağı bugünkü duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar, milletvekilleri ve basın mensupları katılabilecek.

Sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine vatandaşlardan da katılım olabileceği düşüncesiyle güvenlik güçleri, cezaevinin çevresinde önlemleri artırdı.

Güvenlik görevlileri, TEM karayolu Kınalı bağlantı yolunu bariyerlerle çift yönlü trafiğe kapatırken, duruşmayı izlemesine izin verilenler ve görevliler, yerleşkeye E-5 karayolu bağlantısından giriş yapabiliyor.

Yerleşkeye giriş yapılan noktada akşam saatlerinden itibaren önlem alan jandarma ekipleri, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin de geçiş yapmasına izin vermiyor. Duruşmayı izleyecek milletvekilleri, avukatlar, sanıklar ve basın mensupları kimlik kontrolünün ardından yerleşkeye alınmaya başlandı.

Gece yarısından itibaren cezaevi sapağında toplanan bir grup da İstiklal Marşı'nı okudu. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, yerleşkeye girişlerine izin verilmemesini protesto etti.

Seyyar tuvaletlerin kurulduğu bölgeye, sabahın erken saatlerinden itibaren çöp kamyonu, iş makinası, itfaiye, su tankerleri, TOMA ve çok sayıda otobüsle çevik kuvvet ekibi geldi.

Şehir dışından gelen polislerin ise şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalara ait otobüslerle bölgeye ulaştığı görüldü.

GÜN BOYU YAŞANANLAR

Ergenekon Davası'nda tarihi gün!

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davasında mahkemenin nihai kararını açıklaması bekleniyor.


Zonguldak'ta izin çıkmayan grup eylem yaptı

Zonguldak'tan Ergenekon davasının görüldüğü Silivri'ye gitmek isteyen 3 otobüsün geçişine izin verilmedi. Otobüste bulunan grup, kent merkezinde yürüyüş eylemi yaptı.


Silivri'ye gitmek isteyen gruba polis engeli

Bursa'da "Ergenekon Davası"nın bugün yapılacak karar duruşması için Silivri'ye gitmek isteyen gruba polis izin vermedi.


Ergenekon Davası'na girenler kameraya kaydediliyor

Ergenekon davasında karar duruşmasını takip etmek için salona girenler, jandarma görevlileri tarafından kameraya kaydediliyor.


Silivri pankartları CHP minibüsü ile taşındı

Ergenekon sanıklarına destek için Silivri'ye gidecek eylemcilerin kullanacakları pankart ve afişler, CHP minibüsüyle taşındı.


Silivri Cezaevi'ne tarladan girmeye çalıştılar

Ergenekon duruşmasının görüleceği Silivri Cezaevi Yerleşkesine alınmayan TGB üyeleri, jandarma engelini tarladan geçerek aşmayı denedi. TGB'liler, jandarma ve polis tarafından engellendi.


Tutuksuz sanıklar Silivri'ye bavullarıyla geldi

Ergenekon davasının tutuksuz sanıkları arasında yer alan Behiç Gürcihan ve eşi Fatma Sibel Gürcihan, karar duruşması öncesi ellerinde bavullarıyla Silivri'ye geldi.

***

SİLİVRİ'DE DHKP-C ÖNLEMİ

Davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine yönelik, DHKP-C örgütünden tehdit içeren ihbar bilgisi ve bunu Sakız Adası'nda yakalanan örgüt üyesi ile patlayıcı maddelerin doğrular nitelikte olması üzerine bugün yoğun güvenlik önlemleri alındığı öğrenildi.

YARBAY'DAN 'BARİYER' RİCASI

Ergenekon duruşmasını izlemek için Kınalı TEM gişelerine gelen yaklaşık 50 kişilik grup, bariyerlere vurarak içeri girmek isteyince, jandarma görevlisi Yarbay "Rica ediyoruz, sizi geriye alalım. Biz size gidin demiyoruz ama bariyerlere dokunmayınız" diye megafonla anons yaptı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cezaevinin karşısına daha önce kurulan çadırda kalan şahıs, uyarıları dikkate almayınca gözaltına alındı. Bu sırada çadırda bulunan diğer eylemciler slogan atmaya başlayınca gergin dakikalar yaşandı. Gerginlik kısa sürdü.

SİLİVRİ'DE GAZLI MÜDAHALE

Silivri'de tarlalardan cezaevine ilerlemek isteyen gruplara polis ve jandarma, gaz bombası kullanarak müdahale ediyor.

 

HABERE YORUM KAT