1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbe Karşıtı Öğrencilerden "Polis" Protestosu
Darbe Karşıtı Öğrencilerden "Polis" Protestosu

Darbe Karşıtı Öğrencilerden "Polis" Protestosu

Mısır'da darbe karşıtı öğrenciler, bir çok kentte "polisin üniversitelerde görev yapması" yönündeki kararı protesto etti.

09 Mart 2014 Pazar 16:39A+A-

Mısır'da darbe karşıtı öğrenciler, bir çok kentte gösteri yaptı.

Kahire Üniversitesi Kasr el-Ayni Tıp Fakültesi ile mühendislik fakültesinde düzenlenen gösteride, "Üniversite muhafızları" olarak bilinen polislerin, kampüslerde görev yapmasını protesto eden öğrenciler, önceki eylemlerde tutuklanan arkadaşlarının da serbest bırakılmasını istedi. Öğrenciler, içişleri bakanlığı aleyhinde de sık sık slogan attı.

Hilvan Üniversitesi ve Nil Deltası'ndaki Zekazik Üniversitesi'nde de gösteri yapan Darbe Karşıtı Öğrenci Hareketi üyeleri, "insan zinciri" oluşturdu. "Mücadeleci öğrencilere özgürlük" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, polisin üniversitelere dönmesine yol açan kararı da protesto etti. 

İsmailiye'deki Süveyş Kanalı Üniversitesi ile Beni Suveyf Ünivesitesi'nde de darbe karşıtı öğrenciler, tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması ve polisin üniversitelerden çekilmesini talep ederek, bu yönde slogan attı.

Yarıyıl tatilinin ardından ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde dün dersbaşı yapılan Mısır'da, geçen ay "güvenliği sağlamak" için polisin üniversitelerde görev yapmasına olanak tanıyan bir karar alınmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT