1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cumhuriyet'in "Charlie"leri Çağlayan'da Yargılanacak!
Cumhuriyet'in "Charlie"leri Çağlayan'da Yargılanacak!

Cumhuriyet'in "Charlie"leri Çağlayan'da Yargılanacak!

Charlie Hebdo'nun iğrenç kapağını yayınlayan Cumhuriyet yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkındaki dava 9 Temmuz Perşembe günü saat 10.30’da Çağlayan Adliyesinde görülecek.

08 Temmuz 2015 Çarşamba 16:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhuriyet gazetesi ile Charlie Hebdo'nun iğrenç kapağını yayınlayan köşe yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında aralarında Hukukçular Derneği ve Özgür-Der mensuplarının da olduğu bir grup tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürünü köşelerinde yayınladıkları gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan ayrı ayrı 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı.

Hukukçulardan Çağlayan Adliyesine Davet

Ceyda Karan ve Çetinkaya hakkında açılan mahkemenin davası yarın (9 Temmuz Perşembe) saat 10.30’da Çağlayan Adliyesi 2. Asliye Mahkemesinde görülecek. Suç duyurusunda bulunan Müslümanlar ve bazı İslami kuruluş temsilcileri de Çağlayan Adliyesi önünde buluşup davayı takip edecek.

Cumhuriyet Gazetesi, Fransa’nın başkenti Paris’te 12 kişinin öldürüldüğü saldırının ardından ilk sayısını provokatör ve iğrenç karikatürlerle çıkaran Charlie Hebdo dergisinin özel sayısından dört sayfayı yayınlamıştı. Derginin kapağında yer verdiği ve Müslüman dünyasının tepkisine sebep olan Hazreti Muhammed çizimi yayımlanan karikatürler arasında yer almazken iki köşe yazarı, Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan iğrenç karikatürü köşelerine koymuşlardı.

İLGİLİ HABER:
Peygamber Düşmanlarına Suç Duyurusu >>>

 

HABERE YORUM KAT