1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhuriyet Gazetesi Soruşturmasında 2 Kişi Serbest Bırakıldı
Cumhuriyet Gazetesi Soruşturmasında 2 Kişi Serbest Bırakıldı

Cumhuriyet Gazetesi Soruşturmasında 2 Kişi Serbest Bırakıldı

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK ve FETÖ terör örgütlerine müzahir oldukları" iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Özaltay ve Yener serbest bırakıldı.

04 Kasım 2016 Cuma 22:22A+A-

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları" iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, savcılık ifadeleri emniyette alınan 13 şüpheliden, gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener'in işlemleri tamamlandı.

İfadelerinin ardından, Özaltay ve Yener'in serbest bırakılmasına karar verildi.

Aralarında gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu'nun da bulunduğu 11 şüphelinin ise işlemleri sürüyor.

Soruşturma çerçevesinde, Turhan Günay, Bülent Utku, Aydın Engin, Mehmet Murat Sabuncu, Hikmet Aslan, Hakan Karasinir, Bülent Yener, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Hacı Musa Kart, Önder Çelik, Kadri Gürsel, Akın Atalay ve Günseli Özaltay hakkında ''FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve ''Örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propaganda yapmak" suçundan gözaltı kararı verilmişti. Yurt dışında bulunan Can Dündar hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı. Adresinde bulunmayan ve yurt dışında olduğu tespit edilen şüpheli Akın Atalay hakkında da yakalama kararı verilmişti.

8 şüpheli adliyeye sevk edildi

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları" iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

AA

HABERE YORUM KAT