1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cumhurbaşkanlığı ve Hükümetten HDP Saldırısına Kınama
Cumhurbaşkanlığı ve Hükümetten HDP Saldırısına Kınama

Cumhurbaşkanlığı ve Hükümetten HDP Saldırısına Kınama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Başbakan Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan HDP binalarına yönelik saldırıları şiddetle kınadılar.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 13:28A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Karaman mitinginde yaptığı konuşmada, HDP'nin Mersin ve Seyhan parti binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili olarak, "AK Parti Genel Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum; kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, kim seçim kampanyasında herhangi bir şekilde şiddete yönelik bir çağrıda bulunursa, bunun karşısında en önce AK Parti duracak" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Kime yönelik olursa olsun, her zaman saldırıların karşısında olduk. Kim yaparsa yapsın, saldırıların her zaman hesabını sorduk" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanıyla görüştüğünü ve gerekli bilgileri aldığını kaydeden Davutoğlu, "Bu bilgilerden hareketle net bir talimat da verdim, 'Arkasında kim varsa bu saldırıların çıkarın, müsebbipleri için gereken her türlü takibatı yapın' dedim" ifadelerini kullandı.

'Saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz'

 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Adana HDP İl Başkanlığı ve Mersin'de ilçe başkanlığına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Türkiye'de herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, bütün siyasi partilere yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kalın, Mursi hakkındaki idam kararı ile ilgili olarak da "Suudi Arabistan başta olmak üzere, Katar ve diğer körfez ülkeleriyle istişaremiz devam ediyor. Uluslararası girişim anlamında da şu anda mevcut mekanizmaları gözden geçiriyoruz. BM İnsan Hakları Komisyonu başta olmak üzere konuyla ilgili mekanizmaları harekete geçirmek için gerekli girişimleri yakın bir zamanda başlatmayı planlıyoruz" dedi. 

'Provokatörlerin oyunu tutmayacaktır'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Adana ve Mersin'deki HDP bürolarına yapılan saldırıyı kınıyor, HDP'ye ve yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Seçim sürecine şiddet karıştırmaya çalışan provokatörlerin oyunu tutmamıştır, tutmayacaktır" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT