1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cuma Namazı Salgın Sonrası İlk Kez Kılındı
Cuma Namazı Salgın Sonrası İlk Kez Kılındı

Cuma Namazı Salgın Sonrası İlk Kez Kılındı

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı, birçok kentte belirlenen cami ve mescidlerde kılındı.

29 Mayıs 2020 Cuma 14:57A+A-

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı, kılındı.

c2-002.jpg

 Vatandaşlar, birçok kentte belirlenen cami ve mescidlerde sosyal mesafe kuralına uyarak cuma namazını kıldı.

Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman'da da yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık 2,5 ay sonra cuma namazı kılındı. 

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadete ara verilmesinin ardından ilk cuma namazı, belirlenen yerlerde kılındı.

c1-002.jpg

Antalya'da, salgınla mücadele normalleşme sürecinde camiler yeniden ibadete açıldı. Kepez ilçesindeki Ali Uyaroğlu Camisi'nde namaz öncesi Antalya Müftülüğü tarafından kurban kesildi, dua edildi. Cuma namazı öncesinde dezenfekte edilen camilerde görev alan polis ekipleri, vatandaşları maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyardı. Abdestlerini evlerinde alarak cami ve kapalı pazar yerlerine gelenlerin girişte ellerine dezenfektan sıkıldı, isteyenlere seccade ve maske dağıtıldı. Seccadelerini sosyal mesafe kuralına göre seren vatandaşlar, uzun bir süre sonra cemaatle namaz kılmanın mutluluğunu yaşadı. 

Alanya ilçesinde aralarında cami avluları, stat, okul ve meydanların da bulunduğu 85 noktada cuma namazı kılındı. 

Muğla merkez ve ilçelerinde de önceden dezenfekte edilen camilerde görev alan polis ekipleri, namaz öncesi vatandaşları maske ve sosyal mesafe kurallarıyla ilgili uyardı. 

Isparta ve Burdur'da da abdestlerini evlerinde alan ve seccadelerini yanlarında getiren vatandaşlar, sosyal mesafe kurullarına uygun şekilde saf tuttu. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum