1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Cuma Gösterilerine Siyonist Saldırı (FOTO)
Cuma Gösterilerine Siyonist Saldırı (FOTO)

Cuma Gösterilerine Siyonist Saldırı (FOTO)

Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen Mescid-i Aksa'ya destek gösterilerine Siyonist çete saldırdı. Bu saldırılarda onlarca kişinin gazdan etkilendiği, bazılarının da yaralandığı belirtildi.

07 Kasım 2014 Cuma 16:12A+A-

Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen Mescid-i Aksa'ya destek gösterilerine Siyonist güçler saldırıdı. Olaylarda onlarca kişinin gazdan etkilendiği, bazılarının da yaralandığı belirtildi.

Hamas hareketinin çağrısı üzerine, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik barbarlığını protesto etmek için Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde cuma namazından sonra gösteriler düzenlendi. 

Ramallah'la Kudüs arasında bulunan Kalendiye askeri kontrol noktasında, işgal çetesi Filistinli göstericilere saldırıdı. Gözyaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerin de kullanıldığı saldırı sırasında, plastik mermilerin isabet ettiği 15 kişi yaralandı, onlarca kişi de atılan gazdan etkilendi. Filistinli göstericiler de, işgal çetesine taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi.

Beytüllahim ile El Halil'in kuzey girişinde düzenlenen gösterilere Siyonist çete gözyaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale etti. Olaylarda onlarca kişi atılan gazdan etkilendi. 

Nablus ve El Halil'deki yürüyüşlere saldırı

Öte yandan Filistin emniyet güçleri, Siyonist yönetimin Mescid-i Aksa'ya yönelik ahlaksızlığını protesto etmek için Nablus ve El Halil kentlerinde düzenlenen yürüyüşlere müdahale etti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistin emniyet güçleri, Hamas'ın Nablus kentinde düzenlediği yürüyüşe göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Gösteriye katılanları coplayan polis, yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Filistin polisi, El-Halil kentinde de işgal güçlerinin bulunduğu noktaya doğru düzenlenen yürüyüşe engel oldu. 

Hamas, dün yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin halkını Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için cuma namazının ardından başlayacak öfke gösterilerine katılmaları" çağrısında bulunmuştu. 

26610320.jpg

a02124236.jpg

israil-002.jpg

kudus-catismaaaa.jpg

kudus-mainnn.jpg

tas-atan-gencler.jpg

 

HABERE YORUM KAT