1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Çorum'da Atıf Hoca İçin Basın Açıklaması
Çorumda Atıf Hoca İçin Basın Açıklaması

Çorum'da Atıf Hoca İçin Basın Açıklaması

İskilipli Atıf Hoca’nın 86.yıl önce idam edilişini Çorum Merkez PTT önünde bir basın açıklaması ile protesto ettiler.

06 Şubat 2012 Pazartesi 14:35A+A-

Özgür-Der Çorum Şubesi, Memur-Sen Çorum Şb, İlke-Der ve İHH Çorum Temsilciliği İskilipli Atıf Hoca’nın 86.yıl önce idam edilişini Çorum Merkez PTT önünde bir basın açıklaması ile protesto ettiler.

İskilipli Atıf Hoca’yı anma etkinlikleri kapsamında Çorum’da bulunan Araştırmacı Yazar Dr. Mehmet Sılay,  Haksöz Dergisi Yazarı ve Özgür-Der Kurucu üyesi Hamza Türkmen ve Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın da katıldığı basın açıklaması yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını yapan Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Bülent Gökgöz, İskilipli Atıf Hoca'yı idam eden zihniyetle Diyarbakır İçkale’de ortaya çıkan toplu mezar faillerinin ve Suriye'de kanlı eylemler düzenleyenlerin aynı zihniyete sahip diktatoryal yapılar olduğunu söyledi. Dün şapkayı bahane ederek âlimlerimizi katledenlerin bugün başörtüsü yasağını uygulayan aynı Kemalist vesayet olduğunu ve Müslümanların Suriye'deki olaylara gerekli tepkiyi vermediğini savunan Gökgöz, ''Hâlbuki Atıf Hoca, zulme karşı direnmenin imanın gereği olduğunu savunuyordu. Bizde bu sorumlulukla hareket etmeliyiz'' dedi.

Abdurrahman Dilipak ise, İskilipli Atıf Hoca'nın bütün Müslümanlar adına idam edildiğini vurguladı. İstiklal Mahkemeleri'ni eleştiren Dilipak, ''Bir dergi makalesi yüzünden bir adamı astılar. İstiklal Mahkemeleri, zaman zaman öyle yargılamalar yaptı ki savcısı yoktu, temyizi de yoktu. Verdikleri karar kanun sayılıyordu. Atıf Hoca'yı yargılayan mahkemenin bazı üyeleri beraat istedi, bazıları 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası öngördü. Ama mahkeme üyesi Ali Çetinkaya asılmasında kararlıydı. Bir gün önce 'adamı asacak bir şey bulamadık' diyor. Ama bir gün sonra nereden sinyal aldıysa asmaya karar veriyor. Onu asanların torunları şimdi darbecilerin safında kanunlar yapıyorlar. Sözde hukukçular ama siyaset yapıyorlar'' diye konuştu. Atıf Hoca'ya sahip çıkmanın toplumun kendi geleceğine sahip çıkması olduğunu söyleyen Dilipak, İstiklal Mahkemeleri'nin zabıtlarının da mutlaka açılması gerektiğini belirtti.

İskilipli Atıf Hoca'nın Ankara'daki kimsesizler mezarlığından naaşını bularak İskilip'e getiren eski Hatay Milletvekili Sılay ise, Türkiye'nin kötü günlerden geçtiğini ve büyük bedeller ödediğini söyledi. Sılay, bedel ödeyenlerin başında İskilipli Atıf Hoca'nın geldiğini, geçmiş dönemlerde Türkiye'nin pek çok yerinden âlim ve din adamlarının çeşitli nedenlerde idam edildiğini kaydetti.

Kemalist zihniyetle hesaplaşılması gerektiğini vurgulayan Hamza Türkmen 86 yıl önce İskilipli Atıf Hoca şahsında bütün Müslümanların nasıl cezalandırıldığını vurguladı. Atıf Hoca için asla “iade-i itibar” peşinde olmadıklarını vurgulayan Türkmen, Müslümanların böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını, onun Allah yolunda şehit olduğunu ve Allah katında rızıklandırıldığını belirtti. İstiklal Mahkemelerinde sergilenen cinayetlerin açığa çıkarılması gerektiğini, ayrıca okullarda devam eden And, Törenler, İnkılâp Tarihi gibi Kemalist uygulamaların ve müfredatların da bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi. Türkmen, 28 Şubatta İmam-Hatip okullarına ve başörtümüze eli uzanan darbeciler, İstiklal Mahkemelerinden ve Kemalizm’den beslenmekteydi vurgusuyla açıklamasını sonlandırdı.

Memur-sen Çorum Şubesi adına söz alan Mustafa Başbekleyen, Atıf Hoca’nın örnekliğinin önemli olduğunu belirttiği konuşmasında şehidin onuru onurumuzdur dedi.

Son konuşmacı Selim Özkabakçı ise, bizleri bir araya getiren şeyin şehadetin bereketi olduğunu söyledi. İskilipli Atıf Hoca’nın vesilesi ile İstiklal Mahkemelerinin Anadolu’da işlediği cinayetler aydınlanacaktır dedi. Suriye’de işlenen cinayetler de değinen Özkabakçı, Humus’ta Müslüman kanı akıtılıyor ve yüreğimiz burkuluyor ve canımız acıyor dedi. ‘Bizler mazlumların yanındayız ve lanet olsun Allah’sız yönetimlere’ ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Eylem esnasında “ Hangi Suçtan Dolayı Öldürüldü?”,”Laik Zorbalık Kesintisiz Sürüyor, Dünya Şapka Dayatması, Bugün Başörtüsü Yasağı”,”Ali Şükrü Bey’den, Şeyh Said’e, Atıf Hoca’dan, Esad Efendi’ye, Zulüm Tarihi ile Hesaplaşılsın,” dövizlerini taşıyan katılımcılar, eylem süresince “Kemalist Devlet Hesap Verecek”,”Zalim Esad Suriye’den Defol”,”Suriye Halkı Yalnız Değildir”, “Atıf Hoca Yolun Yolumuzdur” sloganları attılar.

corum_20120205-01.jpg

corum_20120205-02.jpg

corum_20120205-03.jpg

corum_20120205-05.jpg

corum_20120205-06.jpg

corum_20120205-07.jpg

corum_20120205-08.jpg

corum_20120205-09.jpg

corum_20120205-10.jpg

corum_20120205-11.jpg

corum_20120205-12.jpg

corum_20120205-13.jpg

corum_20120205-14.jpg

HABERE YORUM KAT