1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Colani: “Rejim 80 Gün Boyunca Yaptığı Saldırılarda İlerleme Kaydetmedi”
Colani: “Rejim 80 Gün Boyunca Yaptığı Saldırılarda İlerleme Kaydetmedi”

Colani: “Rejim 80 Gün Boyunca Yaptığı Saldırılarda İlerleme Kaydetmedi”

HTŞ lideri Colani, rejimin Rusya ve İran’la birlikte İdlip ve Hama’nın kuzeyine yönelik saldırılarına ilişkin, “Rejim 80 gün boyunca yaptığı saldırılarda ilerleme kaydetmedi.” dedi.

04 Ağustos 2019 Pazar 19:09A+A-

Yahya Fırat / Haksöz Haber

Suriye’deki Esed karşıtı en büyük direniş güçlerinden Heyet’ut Tahriru’ş Şam’ın (HTŞ) lideri Muhammed Colani, son dönemde Kuzey Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili aktivistlere ve yerel basına açıklamalarda bulundu.

Orient News’in haberine göre, Colani, rejimin Rusya ve İran’la birlikte İdlip ve Hama’nın kuzeyine yönelik saldırılarına ilişkin, “Rejim 80 gün boyunca yaptığı saldırılarda ilerleme kaydetmedi.” dedi.

Rejimin yaklaşık bir ay önce kendilerine ateşkes teklifinde bulunduğunu belirten Colani, bu teklifi kabul etmediklerini bildirdi. Colani, “Rejimin saldırılarının amacı, İdlip’i kontrolü altına almaktı.” değerlendirmesinde bulundu.

Colani, Esed rejimi ve Rusya’nın şiddetli hava saldırıları yapmalarına rağmen ilerleme kaydetmediklerini ifade etti. Colani, “Astana anlaşmasını, Esed rejiminin şehit ettiği kardeşlerime karşı bir ihanet olarak gördüğümüz için ilk günden beri karşı çıktık.” şeklinde konuştu.

Savaşa ara vermenin ateşkese oranla daha geçici ve kırılgan olduğunu söyleyen Colani, Kurban Bayramı öncesinde yapılan bu anlaşmaya dikkat çekerek rejimin pazar yerlerini hedef alabileceği uyarısında bulundu.

Ağustos’un ilk gününden itibaren Kuzey Suriye bölgesinde ateşkes sağlanmış durumda.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum