1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Çocukların Kaçırılmasından Sorumlu PKK/PYD'li Öldürüldü
Çocukların Kaçırılmasından Sorumlu PKK/PYD'li Öldürüldü

Çocukların Kaçırılmasından Sorumlu PKK/PYD'li Öldürüldü

Kız çocuklarının PKK kamplarına kaçırılmasından sorumlu “Cahide” kod isimli Latife Kaya Suriye’de öldürüldü. PYD kontrolündeki Kamışlı’ya gelen Kaya, burada aşiretlerin çocuklarını kaçırmak isterken Miranda aşireti tarafından öldürüldü.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 12:57A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Uzun süredir Kandil'e ve son dönemde de PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD'ye çocuk kaçırılmasını sağlayan PKK mensubu “Cahide” kod adlı Latife Kaya, Miranda aşireti tarafından öldürüldü.

Kandil'e kız çocuklarının kaçırılmasından uzun yıllardır sorumlu olan “Cahide”, isminin deşifre olmasından sonra Suriye'nin PYD kontrolündeki Kamışlı bölgesine geçiş yapmıştı. Kamışlı, Kobani ve Tel Abyad bölgelerinde PYD tarafından oluşturulan kadın komisyonlarında görev yapmaya başlayan “Cahide”, burada 100'den fazla kız çocuğunun aynı amaçla PYD'ye kaçırılmasında aktif rol almıştı.

Kaçırılan Çocuklar Kandil’e Yönlendiriliyordu

On yılı aşkın süre boyunca, Türkiye'den PKK kamplarına 18 yaşından küçük 500 çocuğun kaçırılmasından sorumlu olan “Cahide”, emniyet birimleri tarafından aranmaktaydı.

Türkiye'de özellikle Güneydoğu'da ortaokul ve liselerde faaliyet gösteren sosyal dernek ve kurumlar aracılığıyla sosyal içerikli kamplara çekilen çocuklara yönelik beyin yıkama faaliyeti yürüten ekibin başı olan “Cahide”nin eşi de Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak görev yapıyordu.

Örgütün talebi doğrultusunda kaçırılan kız çocukları Afrin, Kobani ve Kandil'e yönlendiriliyordu.

Aileler Tehdit Ediliyordu!

Küçük yaşta 500 kız çocuğunu PKK kamplarına gönderen “Cahide” ve ekibi çocukların aileleri ile görüşmelerini engelleyerek mağdurların örgüte adapte olmalarını sağlıyordu. Çocukları konusunda bilgi almak isteyen aileler, uyarılıyor, vazgeçmeyenler ise tehdit ediliyordu. Bazı aile fertleri ise PKK militanları tarafından öldürülerek aileler sindirildi.

Kamışlı'da Öldürüldü

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin kontrolündeki Kamışlı bölgesinde kurduğu kontrol noktalarında yalnız seyahat eden kız çocuklarını alıkoyarak önce örgüte katılmaya ikna etmeye çalışan, ancak kabûl etmemesi durumunda zorla PYD kamplarına götüren isim yine “Cahide” kod isimli Latife Kaya idi.

Bölgede bazı aşiretlerin kızları aynı yöntemle kaçırıldığı için yer yer çatışmalar yaşandı. Son olarak Miranda aşiretinden bir kız çocuğu “Cahide” ve ekibi tarafından kaçırıldı. Aşiret uzun süre çocuklarını istemesine rağmen 17 yaşındaki kızları geri verilmedi. Bunun üzerine Kamışlı Derik bölgesinde “Cahide”, Miranda aşireti tarafından öldürüldü.

HABERE YORUM KAT