1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çocuk parkındaki 'örgüt renkleri' komedisi son buldu!
Çocuk parkındaki 'örgüt renkleri' komedisi son buldu!

Çocuk parkındaki 'örgüt renkleri' komedisi son buldu!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından açılan çocuk parkındaki bazı semboller tartışma konusu haline getirilmişti!

09 Aralık 2021 Perşembe 16:11A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye gerçek anlamda absürt komedi filmi tadında bir ülke. Her hadiseyi bağlamından saptırıp bambaşka bir şey haline getirmekten kendimizi alamıyoruz. Bunu sadece belirli kesimler değil herkes yapıyor!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından yenilerek açılan Atatürk Parkı zeminin bulunan yıldız ve sarı kırmızı renkler PKK ile irtibatlandırıldığı için sosyal medyada tepki gösterenler olmuş ve  'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle dava açılmıştı!

CHP’li bir belediye tarafından yapılan işlem sebebiyle başta Sabah ve A Haber olmak üzere iktidara yakın medya organları da olayın üstüne gitmiş ve CHP ile PKK arasındaki gizli ilişkiyi deşifre ederek büyük bir gazetecilik başarısına imza atmışlardı!

1200x627-catchupahaberhd720p2020111320201113201113095243-1605250512901.jpeg

Çocuk parkında yıldız sembolünün koyulması olağandışı bir şey değil. Çocuk parklarında genelde anlamsız, estetik olmayan simge ve semboller bulunur. Yıldızın da orada bir yere konulması çok şaşılacak bir şey değil kısaca. Seçilen renkler konusuna dikkat edilebilirdi ancak özellikle PKK ile ilişkili olarak o renklerin seçilmesi iddiası abartılı hatta baştan sona uydurma gözüküyordu.

2020 senesinde yaşanan bu tartışmalar neticesinde soruşturma başlatılmış ve belediye başkan yardımcısı ile park bahçeler müdürünün görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı. Bunun yanında ise şantiye şefi Yüksel Pehlevan, peyzaj mimarı Gülsüm Güner Mağara ve kontrol mühendisi Deniz Doğan Koca hakkında 7 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti.

Bu yaşananlar gerçek mi acaba diye merak ediyorsanız mahkeme kararını açıkladı bile! 7 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen üç kişi beraat etti. Allah’tan İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz sanıklar için "yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması" gerekçesiyle beraat kararı vererek bu komediye bir son verdi! Milliyetçi körleşme her şeyi istediği şekilde yorumlama hakkını kendinde görüyor... 

CHP ile uğraşmak için ucuz oyunlara başvuranlar ise mahkemenin kararını açıklamasının ardından sessizliğe büründü. Geçtiğimiz sene “olay yerinden” canlı yayın yapan A Haber keşke mahkeme kararının ardından da bir canlı yayın yapsaydı! Tüm bu yaşananlardan ise CHP kazançlı çıkmış oldu! 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum