1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Cockburn: Darbenin Başarısızlığı Türkiye’yi Daha da İslamlaştırmıştır
Cockburn: Darbenin Başarısızlığı Türkiye’yi Daha da İslamlaştırmıştır

Cockburn: Darbenin Başarısızlığı Türkiye’yi Daha da İslamlaştırmıştır

Gülen'e ve onun destekçilerine sahip çıkan İngiliz gazetesi Independent muhabiri Cockburn, Türkiye'de yaşanan darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının Türkiye'yi İslamlaştırmaya bir adım daha yaklaştırdığını söyledi..

19 Temmuz 2016 Salı 16:36A+A-

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Independent'ın İstanbul muhabiri Patrick Cockburn imzalı yazıda Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili suçlamalara yer veriliyor.

Cockburn yazısında, Türkiye'yi tam ölçekli bir İslamileşmeye doğru götüren Erdoğan'ın kendisine karşı darbe yaptırarak bu gidişatı hızlandırmak istediği gibi çirkin bir iddiada bulunuyor. Bu iddia Fethullah Gülen'in darbe kalkışması sonrası İngiliz ve Amerika medyasına yaptığı açıklamayı akla getirdi. Cockburn'un Gülen ile aynı dili kullanması ise batı medyasının Gülen'e olan desteğini bir kez daha ortaya çıkardı.

Cockburn'un diğer bir iddiası da 'bu darbenin İslami değerlere dayanan Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçişini kaçınılmaz hale getireceği' yönünde. Cockburn, Erdoğan'ın bu darbeyi kendisine karşı yaptırarak güçlü başkanlığını kurma yolunu kendisine açtırdığını ve bu darbe sayesinde kendisine itaat etmeyen devlet yetkililerini ve ordu içerisindeki subayları tasfiye edeceğini savunuyor.

Cockburn, sokaklara dökülerek darbeyi protesto eden ve darbecilerin hain kurşunlarına hedef olan, protestolar esnasında tekbir getiren vatandaşları dini fanatikler olarak nitelendirirken, camilerden okunan salalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirmekten de çekinmiyor.

Cockburn, üç yıl önce Erdoğan karşıtlarının merkezi olan Gezi Parkı'nın şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sadık kalabalıklarla dolu olduğunu söylüyor.

Cockburn, İslamcı ruhun İstanbul'da giderek sosyal hayatı da etkilediğini iddia ederek İslam'a ve sokaklara inerek darbeyi engelleyen halkın gösterilerde Tekbir getirmesine de karşıtlığını ortaya koyuyor.

Darbeye sessiz kalan medya halkın dik duruşundan rahatsız

Yazısında Cockburn, Erdoğan'ın dindar bir neslin yetişmesini görmek istediğini söylediğini ve bu çerçevede laik egemenliği yok etmeye çalıştığı şeklinde çirkin iddialarda bulunuyor.

Türkiye'nin Suriye'de IŞİD ve Ahrar-u Şam gibi örgütlere tolerans gösterdiğini savunan Gülen destekçisi Cockburn, Türkiye'yi resmen terörün destekçisi olarak göstermeye çabasında.

Darbe kalkışması sonrası darbecilere karşı sessiz kalan Batı medyası gibi Cockburn'da sessiz kalırken desteklediği darbecilerin kelepçelenmesi görüntülerine ve halkın darbecileri yakalamasına itiraz ediyor.

FETÖ'cü darbenin lideri Gülen'in yaptığı açıklamalara yer veren Cockburn, Gülen'in gerçekleşen darbe girişimi ile kendisinin ve destekçilerinin hiçbir ilgisi olmadığını açıklamış olmasına rağmen, Erdoğan'ın Gülen taraftarlarını tasfiye için bu darbeyi fırsata çevireceğini savunuyor.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum