1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Çin'den Türkiye'ye 'diplomatik'  tehdit
Çin'den Türkiye'ye 'diplomatik'  tehdit

Çin'den Türkiye'ye 'diplomatik'  tehdit

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wenbin, Sincan’ın Çin'in iç meselesi olduğunu dile getirerek, “Türk tarafının ilgili konuları objektif ve akılcı bir şekilde ele almasını umuyoruz” dedi.

25 Şubat 2021 Perşembe 11:02A+A-

Rusya merkezli haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, Sincan ile ilgili konulardaki tutumları hakkında daha önce de ayrıntılı bir açıklama yaptığını ifade ederek, “Bazı insanların bu konularda yalanlar yaydığı gerçeğini de açığa çıkardım” dedi.  

Sincan’ın Çin'in iç meselesi olduğunu dile getiren Wenbin, “Türk tarafının ilgili konuları objektif ve akılcı bir şekilde ele almasını ve Çin-Türkiye ilişkilerinin genel çıkarlarını koruyabileceğini umuyoruz” dedi.

ABD’nin ardından Kanada’nın da Doğu Türkistan’daki sistematik işkenceyi soykırım olarak tanımasının ardından, açıklama yapan Wenbin,  şu ifadeleri kullanmıştı: 

Veriler, Sincan'da hiçbir zaman soykırım olmadığını ortaya koydu. Bu, Çin karşıtı güçlerin ortaya attığı bir yalandan ibaret, Çin'i küçük düşürmek amacıyla yapılan tuhaf bir karalama. Bazı Kanadalı siyasetçilerin sporu siyasete alet etmesi Olimpiyat Oyunları'nın ruhuna aykırı ve sporcuların çıkarına zarar veriyor.

 

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

1 Yorum