1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Çin'den Hong Kong Eylemcilerine Tehdit: Ateşle Oynamayın
Çin'den Hong Kong Eylemcilerine Tehdit: Ateşle Oynamayın

Çin'den Hong Kong Eylemcilerine Tehdit: Ateşle Oynamayın

Hong Kong'da aylardır süren eylemlere karşı Çin'den sert tepki geldi. Sessizliğin zayıflık olarak yorumlanmaması gerektiğini belirten Pekin, göstericilere 'ateşle oynamamaları' uyarısında bulundu.

07 Ağustos 2019 Çarşamba 11:18A+A-

Çin hükümetinin Hong Kong ve Macau İşleri Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Tüm suçluları uyarıyoruz: Durumu yanlış okumayın ve sessizliğimizi zayıflık olarak yorumlamayın." ifadelerine yer verildi.

Euronews'in aktardığına göre, bildiride eylemlerin radikal bir grup tarafından yönlendirildiği, iyi niyetli vatandaşların da kandırılarak gösterilere zorla getirildiği ifade edildi. Eylemlerin arkasında Çin karşıtı güçlerin olduğu ifade edilen açıklamada, "Günün sonunda hepsi cezalandırılacak." dedi.

Hong Kong'da yargılanan zanlıların Çin'e iadesini kolaylaştıracak bir yasa tasarısı nedeniyle başlayan gösteriler, önerinin askıya alınmasına rağmen son bulmadı. Yönetim ve Çin karşıtı protestolara dönüşen olaylarda halk, Hong Kong lideri Carrie Lam'ın istifasını talep ediyor. Eylemciler pazartesi yolları kapayarak kenti zorunlu greve götürdü.

Çin ise eylemlerin arkasında Amerika Birleşik Devletleri'nin bulunduğunu öne sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT