1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çin-Türkiye-Fas üçgeninde bir Uygur’un bitmeyen çilesi!
Çin-Türkiye-Fas üçgeninde bir Uygur’un bitmeyen çilesi!

Çin-Türkiye-Fas üçgeninde bir Uygur’un bitmeyen çilesi!

İdris Hasan geri gönderilme korkusuyla Türkiye’den Fas’a iltica etti ancak bu da yeterli olmadı!

14 Ocak 2022 Cuma 14:19A+A-

HAKSÖZ HABER

İdris Hasan’ın yaşadığı zulmü Haksöz Haber daha önce gündem etmişti. Zulümden kaçarak geldiği Türkiye’de polis baskısına maruz kaldığı iddia edilen Hasan, çareyi Türkiye’yi terk etmekte buluyor.

Türkiye’den Fas’a giden İdris Hasan, Çin’in baskılarına direnemeyen Fas yönetimi tarafından hapsediliyor. Hasan aylardır Fas’ta hapis altında tutuluyor.

Geçtiğimiz günlerde ise Hasan ve ailesini daha fazla tedirgin eden bir gelişme yaşandı. İdris Hasan’ın dosyasını inceleyen Fas savcılık makamları Hasan’ın Çin’e iade edilmesine karar verdi!

Eğer ki Fas hükümeti aldığı kararı uygularsa İdris Hasan, Çin’de ÇKP rejimine teslim edilecek. Çin’e teslim edilen Müslümanların akıbetini ise bütün dünya biliyor. Ya toplama kamplarında ölünceye kadar çalıştırılmak ya da doğrudan idam mangasının önüne konulmak!

Türkiye’de de polis baskısına maruz kaldığı iddia edilen Hasan’ın yaşadığı mağduriyet konusunda Türkiyeli makamların da sorumluluğu bulunuyor. İdris Hasan’ın sesine kulak verelim! Çin’in bir kardeşimizi daha katletmesine engel olalım!

1-233.jpg2-265.jpg3-191.jpg4-145.jpg

5-101.jpg6-086.jpg7-073.jpg

HABERE YORUM KAT