1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çin iktidar partisi ile hangi tecrübenin paylaşımını yapacaksınız?!
Çin iktidar partisi ile hangi tecrübenin paylaşımını yapacaksınız?!

Çin iktidar partisi ile hangi tecrübenin paylaşımını yapacaksınız?!

AK Parti ile Çin Komünist Partisi ortak görüşme gerçekleştirmiş!

02 Haziran 2021 Çarşamba 14:24A+A-

HAKSÖZ HABER

Pekin Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından duyurduğuna göre AK Parti ile ÇKP arasında  “Türkiye-Çin İktidar Partileri Arası Tecrübe Paylaşımı Mekanizması” başlığı altında bir toplantı gerçekleştirildi.

Doğu Türkistanlı Müslümanlara dönük etnik, dini, kültürel soykırım politikası uygulayan Çin Komünist Partisi iktidarı ile hangi zeminde olursa olsun bir araya gelmek izahı mümkün olmayan bir durumdur!

ÇKP ile sadece Doğu Türkistanlı Müslümanların sorunları konuşulmak üzere bir araya gelinir. Umulur ki AK Parti sorumluları “Türkiye-Çin İktidar Partileri Arası Tecrübe Paylaşımı Mekanizması” toplantısında Doğu Türkistan'da yaşan zulümleri mevzu bahis etmişlerdir.

ÇKP’nin işlediği onca zulme rağmen arsızca normalleştirilmesi vebalini de unutmamak gerek. Doğu Türkistan meselesi tıpkı Suriye gibi turnusol işlevi görmeye devam ediyor. İnsanlıktan nasibini alanlarla insanlık ve haysiyet düşmanları ÇKP mezalimini olağan bir şey olarak lanse edebiliyor.

İktidarın zaruretten kaynaklı adımları bir nebze anlaşılabilirken ÇKP ile gerçekleştirilen toplantıyı övünç kaynağı gibi sosyal medyadan paylaşmak nasıl bir iştir? Doğu Türkistanlı Müslümanların çığlıklarına kulaklarını tıkayanlar yarın bir gün Allah katında nasıl hesap vereceklerdir?

basliksiz-049.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum