1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cilvegözü Zanlıları Adliyede
Cilvegözü Zanlıları Adliyede

Cilvegözü Zanlıları Adliyede

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

11 Mart 2013 Pazartesi 16:53A+A-

Zanlıların Suriye istihbaratı ile bağlantıları tespit edildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Türk ve Suriyeli zanlıların da olduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki sorgularının ardından, 4'ü Suriye uyruklu 5 zanlı, ''ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak'' suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Suriye istihbaratı ile bağlantı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlama ile ilgili olarak 4'ü Suriye uyruklu 5 kişinin mahkemeye sevk edildiğini, zanlıların Suriye istihbaratı ve ordusu ile bağlantıları bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Konuya ilişkin olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi:

''Çalışmalar neticesinde, patlayan araçta üç şahsın bulunduğu, bu şahıslardan ikisinin araçtan inerek Suriye'ye geri döndüğü, bir şahsın ise ülkemize giriş yaptığı anlaşılmış, ülkemize giriş yapan şahsın da kısa bir süre sonra Yayladağı sınır kapısından çıkış yaptığı görülmüştür. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde bu şahısların kimlik bilgileri tespit edilmiştir.

Sürdürülen çalışmalar sonucu elde edilen istihbari ve adli bilgiler doğrultusunda 7 Mart'ta operasyon başlatılmış, 8-9 Mart'ta sürdürülen operasyonlarda terörist eylemi organize eden ve patlayan aracı olay yerine getiren iki şahsın da aralarında bulunduğu toplam sekiz şahıs gözaltına alınmıştır.

 

HABERE YORUM KAT