1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KOSOVA

  4. Cihat Bölgeleriyle Dayanışmanın Kosova'da Karşılığı 10 Yıl Hapis!
Cihat Bölgeleriyle Dayanışmanın Kosova'da Karşılığı 10 Yıl Hapis!

Cihat Bölgeleriyle Dayanışmanın Kosova'da Karşılığı 10 Yıl Hapis!

Bir süredir siyasi istikrarsızlık ve karışıklıkların eksik olmadığı Kosova’da Suriye davasına duyarlı insanlara yönelik baskılar devam ediyor.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 17:32A+A-

Kosova'da "El Kuddus" Camisi eski imamı Qazimi ile beraberindeki 6 kişiye insanları Suriye’ye cihada gönderdikleri suçlamasıyla hapis cezası verildi.

Kosova'nın doğusundaki Gilan şehrinde, eski imam Zekerija Qazimi ile 6 kişi, “terör grupları”na katılma ve “yabancı savaşçı” toplama suçlarından toplam 44 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

AA'nın kaydettiğine göre Ferizovik Temel Mahkemesinden yapılan yazılı açıklamada, Gilan'daki "El Kuddus" Camisi eski imamı Qazimi ile beraberindeki 6 kişinin “terör grupları”na katılma ve “yabancı savaşçı” toplama suçlarından 44 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtilerek, Qazimi'nin 10 yıl hapis cezası aldığı bildirildi.

Qazimi ile birlikte suçlu bulunan İlir Berisha ve İlir Karraba sekizer yıl, Sadat Topojani 7 yıl 6 ay, Burim Ballazhi ve Jetmir Kqyqku dörder yıl ve Liridon Kabashi'nin de 3 yıl hapis cezası aldığı ifade edilen açıklamada, tarafların 15 gün içerisinde temyize gidebileceği kaydedildi.

Bu arada, Kosova Ceza Kanunu'na göre, “terör grupları”na katılmak ve din ile etnik çatışmalara teşvik etmek suç olarak değerlendiriliyor.

 

HABERE YORUM KAT