1. HABERLER

  2. HABER

  3. CIA Guantanamo Esirlerinden Bazılarını Casus Yaptı
CIA Guantanamo Esirlerinden Bazılarını Casus Yaptı

CIA Guantanamo Esirlerinden Bazılarını Casus Yaptı

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA’in, Guantanamo üssündeki esirlerden bazılarını casus olarak devşirdiği ortaya çıktı. CIA’in bu şüphelilere milyonlarca dolar ödediği belirtiliyor.

27 Kasım 2013 Çarşamba 20:10A+A-

ABD’nin Müslüman esirleri tuttuğu Guantanamo üssüyle ilgili yeni sırlar gün yüzüne çıktı. Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA’in, üste tutulan esirleri ajan olarak kullanmak için gizli bir program yürüttüğü ortaya çıktı. Bu gizli programa katılmayı kabul eden esirleri, ajan olmaları karşılığında özgürlük, ailelerinin güvenliği ve milyonlarca dolar parayla ödüllendiriliyordu.

CIA adına çalışmayı kabul eden esirler, ilk olarak hücrelerinden çıkartılarak hemen yakında çok daha iyi koşullara sahip küçük kulübelere götürüldü.

Duşu, televizyonu, özel mutfağı ve küçük avlusu bulunan bu küçük kulübelerde kalan esirler bir süre sonra ABD adına çalışmak için ülkelerine gönderildi.

CIA, casus olarak devşirdiği bu eski esirlerin verdiği bilgiler sayesinde insansız hava araçlarıyla El Kaide liderlerini hedef alan suikastler gerçekleştirdi.

2002′de başlatılan programın varlığından Guantanamo’yu yöneten personelin bile haberdar olmadığı kaydedildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT