1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP’li Belediye Millet Bahçesini de Atatürk Parkına çevirmiş!
CHP’li Belediye Millet Bahçesini de Atatürk Parkına çevirmiş!

CHP’li Belediye Millet Bahçesini de Atatürk Parkına çevirmiş!

CHP’li Belediyelerin ‘Atatürk sevgisi’ göz yaşartmaya devam ediyor.

28 Kasım 2020 Cumartesi 19:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de her il ve ilçede mutlaka Atatürk ismi verilmiş olan bir okul, park, bahçe, cadde, sokak vs. mevcuttur. Bunun olmaması dahi düşünülemez. Bunların dışında ise merkezi yerlere ve meydanlara Atatürk büstleri konulur.

Cumhuriyetten sonra şehirleşme adına yapılan en temel farklılıklardan birisi olarak valilik binası ve onun yanına inşa edilen Atatürk büstü etrafında şehirlerin ya inşa edilmesi ya da buna göre yeniden düzenlenmesi gelmektedir. Rejimin şehirleşmeden anladığı şey büst dikmektir kısaca. Cumhuriyetin banisi olan kişi ise her an her yerde insanların gözlerine sokulur. 

CHP’li Fındıklı Belediyesi, az evvel zikredilen bakış açısından hareketle olsa gerek sanki yeteri kadar Atatürk isimli mekân, park yokmuş gibi 19 Mart 2019 tarihinde açılan millet bahçesinin adını “100.Yıl Atatürk Parkı” olarak değiştirmiş. Bahçe içindeki millet kıraathanesini de "Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi" olarak değiştiren belediyenin bu hizmeti belediyecilik tarihimizin unutulmazları arasına şimdiden girdi tabii ki! Yaşanan bu olay, CHP'li belediyelerin icraatlarıyla değil manasız işleriyle medyada gündem olduğu gerçeğini bir kere daha gözler önüne seriyor. 

İçişleri Bakanlığı, belediyenin bu düzenlemesine soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bunun üzerine destek için birbiriyle yarışa giren sağ ve sol-Kemalist yayın organlarının görüştüğü Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “soruşturma onur madalyamızdır” diyerek yaptığı anlamsız işi sahiplendi.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum