1. HABERLER

  2. HABER

  3. “CHP'de başlayan tartışmalar, başörtüsü konusunda yasakçı zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi”
“CHP'de başlayan tartışmalar, başörtüsü konusunda yasakçı zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi”

“CHP'de başlayan tartışmalar, başörtüsü konusunda yasakçı zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi”

Başörtüsü düzenlemesi ile ilgili çalışma başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için 'Herkes kimin samimi olduğunu görecek' dedi.

11 Ekim 2022 Salı 13:00A+A-

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki haftalık aranın ardından Beştepe’de toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 buçuk saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“CHP Genel Başkanı tarafından gündeme getirilen başörtüsü konusunda tarihi bir çağrı yaptık. Geçtiğimiz 20 yılda yaptığımız düzenlemelerde kanayan yaralardan olan başörtüsü sorunlarını tümüyle çözmüştük.

“CHP Genel Başkanı’nın yeniden gündeme getirmesiyle özellikle kendi partisi içinde başlayan tartışmalar bize başörtüsü konusunda yasakçı zihniyetin hala pusuda beklediğini gösterdi. Biz de madem konu yeniden gündeme geldi, meselenin çözümünü doğrudan anayasa güvencesi altına alma teklifinde bulunduk.

“Meclis’te kabul edilen daha sonra CHP Genel Başkanı’nın AYM’de iptal edilen bir düzenleme vardı. Arkadaşlarımıza, bu düzenleme temelinde aile kurumunu güçlendirmesi de içerek daha kapsamlı bir anayasa değişikliği talimatı verdik. Konu meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl bir tutum içerisine gireceğini hep birlikte göreceğiz.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum