1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalistler, CHP'nin "başörtüsüz başörtüsü kanun teklifi"nden bile rahatsız!
Kemalistler, CHP'nin "başörtüsüz başörtüsü kanun teklifi"nden bile rahatsız!

Kemalistler, CHP'nin "başörtüsüz başörtüsü kanun teklifi"nden bile rahatsız!

CHP’nin açılım iddiası kendi tabanı tarafından kabul görmüyor!

05 Ekim 2022 Çarşamba 15:10A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu” dedikten sonra, “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz” ifadeleriyle başörtüsü hakkında kanun teklifi hazırladıklarını ve TBMM’ye sunacaklarını duyurmasından sonra yer yerinden oynadı!

Halbuki CHP tarafından sunulan yasa teklifinde “başörtüsünün” adı bile geçmiyordu:

- Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

basortusu-voty.jpg

Başörtüsünün adını bile anmaksızın “başörtüsü özgürlüğünden” bahsetmek tam CHP’lik bir iş olmuş. CHP’nin sadece siyasi parti olarak değil STK örgütlenmeleri ve toplumsal dayanağı olan kesimlerin de başörtülülere olan bakışı bilinen bir şey. Bu konuda bir değişiklik olması Türkiye adına büyük bir kazanım olacaktır. Ancak bunun yasa öneriyle falan olması mümkün değil. Önce değişmesi gereken CHP’nin zihniyetidir!

Muhafazakar-dindarlar daha olanı biteni anlamaya çalışırken  sol-Kemalistler Kılıçdaroğlu’na ateş püskürmeye başladı bile. Cumhuriyet gazetesi bugün “Kılık kıyafet siyaseti” manşetiyle çıkarken ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, CHP’li isimler Önder Sav, Kemal Anadol, Mehmet Ziya Yergök “endişelerini” dile getiren açıklamalar yapmışlar.

cdcdc.jpg

Cumhuriyet yazarları Mustafa Balbay  “Saç teli kadar özgürlük!”, Zülal Kalkandelen “Karşı devrimin yolu açıldı”, Tuncay Mollaveisoğlu ise “CHP’den siyasi hamle” başlıklı yazılarıyla açıktan Kılıçdaroğlu’nu hedef almışlar!

Eski CHP Milletvekili de olan Balbay, Kemal Kılıçdaroğlu bizim bilmediğimiz bir şey biliyor olmalı derken Kılıçdaroğlu’nun atacağı bu adımın AK Parti’nin atmak istediği adımlara kolaylık sağlayacağını söylüyor:

“Atatürk bile kılık kıyafet devrimini erkekler üzerinden gündeme getirdi, konunun hassasiyeti nedeniyle kadınlara hiç dokunmadı. Kemal Bey, bu konu ısıtılırsa AKP’nin nasıl kullanacağını bilmiyor mu?”

Şu cümleleri okurken sinirden gülmemek elde değil! Kemalistler açık açık “başörtüsüne verecekleri özgürlüğün hesabını” yapıyorlar! Böyle sorunlu bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu unutmayalım! Başörtüsüne özgürlük "kuruluş felsefesine aykırı" denilerek karşı çıkılıyor... CHP'liler de oldukça eminler ki CHP'nin kuruluş felsefesi İslam düşmanlığından güç alıyor!

Balbay eski siyasetçi olduğu için Kılıçdaroğlu’nun attığı adıma karşı Erdoğan’ın neler yapabileceğini kestiriyor olmalı… Cumhurbaşkanı da “yasa değil anayasa düzenlemesi” diyerek CHP’nin önüne büyük bir soru işareti bıraktı.

Başörtüsüne verilecek özgürlüğü “karşı devrim” ihtimali olarak değerlendiren bir sosyo-kültürel yapının açılım vaadi nasıl olacak göreceğiz! CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şimdiden bir takım sinyaller vermeye başladı bile. Konu hakkında şunları dile getirdi Özel:

basliksiz-107.jpg

Özel “başka değişiklikler” için fırsat kollamak ifadesiyle bizlere çok şey anlatıyor. Sol-Kemalistler korkmuş belli ki! Ezkaza dindarlar daha fazla toplumsal hak ve özgürlük elde ederler diye şimdiden etekleri tutuşmuş!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum