1. HABERLER

  2. HABER

  3. Charlie Hebdo'nun Yeni Sayısına Cezayir'den Tepki
Charlie Hebdo'nun Yeni Sayısına Cezayir'den Tepki

Charlie Hebdo'nun Yeni Sayısına Cezayir'den Tepki

Charlie Hebdo'nun, Paris'teki ofisine düzenlenen saldırı sonrası yayımlanan sayısında Hz. Muhammed'e yönelik tahkir ve tezyif içerikli karikatürler Cezayir kamuoyunda da tepkilere neden oldu.

14 Ocak 2015 Çarşamba 16:51A+A-

Fransa'nın başkenti Paris'teki ofisine geçen hafta silahlı saldırı düzenlenen haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun saldırı sonrası yayımlanan sayısında Hz. Muhammed'e yönelik tahkir ve tezyif içerikli karikatürler Cezayir kamuoyunda da tepkilere neden oldu. 

Cezayir'in en büyük medya şirketi Şuruk News, "Hepimiz Muhammediz" kampanyası adı altında kamuoyunda dergiye yöneltilen tepkileri derledi.

Medya kuruluşu, Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Musa Tevati'nin, "Peygamberimizin resmedilmesi fitne ve provakasyondur. Fitne ise öldürmekten daha büyük bir suçtur" ifadesine yer verdi.

Toplumsal Barış Hareketi Birliği lideri Abdurrezak Makri de, "Peygamberimizi tekrar resmetmeleri, müslümanları peygamberlerine sahip çıkmaktan alıkoymayacaktır'' dedi.

Dergiye tepki gösteren Cezayir Kızılay Başkanı Saide Bin Habiles ise, "Charlie Hebdo dergisi, Müslümanlara karşı manevi terörizm yapıyor." ifadesini kullandı.

İslami Selamet Cephesi (FIS) Başkan Yardımcısı Ali Belhac ise  "Teröre karşı yürüyenleri, Peygamberimize yapılan hakarete karşı yürümeye'' davet etti.

Din Adamları Bağımsız Konseyi Başkanı Cemal Gul, derginin yayınını, "Haçlıların Müslümanların mukaddes değerlerine saldırısı'' olarak niteledi.

Ünlü sinema yönetmeni Ahmed Raşidi de, "Hz. Muhammed bizim kırmızı çizgimizdir. Peygamberimize yapılan hakaret kesinlikle kabul edilemez'' diyerek tepkisini gösterdi.

- Şuruk News haberinde karikatürist Baki Bukhalifa'nın, "Charli Hebdo Dergisi, meslek ahlakına uymayarak "Basın Hürriyeti" adına kırmızı çizgilere tecavüz ediyor." açıklamasına da yer verdi.

Şuruk News'in haberinde ayrıca bir çok siyasetçi, ses sanatçısı, yazar ve din adamının tepkileri de yer aldı.

cezayir.jpg

HABERE YORUM KAT