1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cezalandırmak İçin Şüphe Yeterli midir? Ayrıca Delil Aranmaz mı?
Cezalandırmak İçin Şüphe Yeterli midir? Ayrıca Delil Aranmaz mı?

Cezalandırmak İçin Şüphe Yeterli midir? Ayrıca Delil Aranmaz mı?

Rıdvan Kaya Van Ağır Ceza Mahkemesince mahkum edilen Mehmet Üvet örneğinden hareketle “şüpheden sanık yararlanır” ilkesinin FETÖ davalarında adeta tersine çevrildiğini ifade ediyor.  

13 Mayıs 2019 Pazartesi 12:51A+A-

Rıdvan Kaya’nın yazısı şöyle:

Mehmet Üvet 1955 doğumlu Van’ın Özalp ilçesinde yaşayan bir Karayolları çalışanı. 15 Temmuz sonrasında FETÖ ile irtibatlı olmak ithamıyla yürütülen soruşturmalar ve açılan davalar neticesinde takibata uğramış on binlerce kişiden biri. Hakkında yürütülen soruşturmaya istinaden işinden ihraç edildiği gibi, Van Ağır Ceza mahkemesinde yapılan yargılanması neticesinde terör örgütüne yardım etmek suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmış.

Mehmet Üvet’in dosyası Türkiye’de 15 Temmuz sonrası hakim kılınan ‘hukuk anlayışı’nın bir özetini sunuyor. İnsanların ne tür gerekçelerle işlerinden olduklarını, hapis cezalarına mahkum edildiklerini gösteren sayısız örnekten biri! FETÖ davalarının yürütülme biçiminden ve mağduriyetlerden şikayet eden herkesi “15 Temmuz’da yürütülen tanklar ve katledilen 250 can” söylemiyle susturmaya kalkışanlar açısından pek bir anlam ifade etmeyebilir ama sonuçta ailesiyle birlikte mağduriyet yaşadığını, haksızlığa uğradığını düşünen bir insanın hikâyesi var karşımızda.

(…)

Yazının Devamı >>>