1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çetin Saner'e "Yağlı Kazık" Soruldu
Çetin Sanere Yağlı Kazık Soruldu

Çetin Saner'e "Yağlı Kazık" Soruldu

Çetin Saner'e "yağlı kazık" soruldu. Akşener'e mesaj gönderdiğini söyleyen Saner, kazığı hatırlamadığını söyledi.

10 Mayıs 2012 Perşembe 10:07A+A-

 

28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltna alınan Emekli Tümgeneral Çetin Saner’e savcılık sorgusunda “Meral Akşener’i ‘yağlı kazığa oturmak’la tehdit ettiniz mi” sorusuna önce “Böyle bir beyanım olmadı” şeklinde cevap verdiği iddia edildi.

Star Gazetesinin haberine göre Saner, sorgusunun devamında ise şu yanıtı verdi: "Karargah önünde bir emniyet otosu tespit ettik. Bizi dinlediğinden kuşkulandık. Bunun üzerine İçişleri Bakanı müşavirini çağırdık. O sinirle bir takım sözler sarfettim. Çırılçıplak ifadesini kullanmadım. 'Kazık' meselesini ise hatırlamıyorum. TSK’yı küçük düşürücü açıklamalar yapılmaması için uyardım.”

Akşener’e mesajı ben gönderdim

Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’e “Söyleyin o kadına onu bakanlığın önünde yağlı kazığa otururuz” mesajını gönderen emekli Tümgeneral Çetin Saner’e “Sayın İçişleri Bakanı Meral Akşener’i ‘yağlı kazığa oturmak’ ile tehdit edip, üzerinde psikolojik baskı uyguladınız mı?” sorusu yöneltildi.

Saner, bakanlık müsteşarı Teoman Ünüsan ile görüştüğünü, Akşener’e mesaj gönderdiğini ancak “yağlı kazığa oturturuz” demediğini söyledi. Saner, “Karargâh’ın önünde bir emniyet otosu tesbit ettik. Bu otomobilin bizi dinlediğinden kuşkulandık. Bunun üzerine Teoman Ünüsan’ı çağırdım. Akşener’e askerî konularda, TSK’yı küçük düşürücü sözler sarfetmemesi gerektiğini aktarmasını söyledim. Kazık meselesini hatırlamıyorum” dedi. Saner’e ABD ve İran’da Refahyol Hükümeti’ni devirmek için yapılan görüşmeler ve içeriği de soruldu. Saner, “o dönemde uluslararası görüşmeler yapıldı, ancak amaç hükümeti devirmek değildi” dedi.
 

HABERE YORUM KAT