1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cemevleri İçin Tekke ve Zaviye Formülü
Cemevleri İçin Tekke ve Zaviye Formülü

Cemevleri İçin Tekke ve Zaviye Formülü

Özdalga, 'Cemevlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesine karşı çıkanların kullandığı önemli gerekçelerden bir tanesi ortadan kalkmış olacak' diye konuştu.

12 Kasım 2013 Salı 02:30A+A-

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, cemevlerinin önünde engel olarak gösterilen Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi verdi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Özdalga, toplantıya dizindeki rahatsızlık nedeniyle geçirdiği ameliyattan dolayı koltuk değnekleri ile geldi. Özdalga, Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Bir Takım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun'un yürürlükten kaldırılmasına dair kanun teklifini AK Parti Grubu'na verdiğini söyledi. Özdalga, 'En önemli gerekçe bu kanun artık Türkiye'de hiçbir ihtiyacı karşılamıyor. Bir görüşe göre 1925 tarihinde kabul edildiğinde o zaman bir ihtiyacı karşıladığını ileri sürenler var. Bu tartışmaya girmek istemiyorum. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla hiçbir hükmü bir ihtiyaca karşılık vermiyor' dedi.

Bir soru üzerine Özdalga, 'Bu kanun yürürlükten kalkarsa cemevleri ile ilgili kolaylaşmış bir durum olacak. Cemevlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesine karşı çıkanların kullandığı önemli gerekçelerden bir tanesi bu' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT