1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cemaat ile CHP İttifakının Fotoğrafı mı?
Cemaat ile CHP İttifakının Fotoğrafı mı?

Cemaat ile CHP İttifakının Fotoğrafı mı?

Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen isim Hüseyin Gülerce ile CHP Kayseri Belediye Başkan Adayı Osman Çilsal'ın gizlice görüştükleri ortaya çıktı.

17 Mart 2014 Pazartesi 13:07A+A-

Yeni Akit gazetesinin haberi:

Fotoğraflarda ikiliye, Kılıçdaroğlu'nun danışmanı ve Fenerbahçe eski Denetleme Kurulu üyesi Durmuş Çelen ile Demokrat Parti Yalova eski İl Başkanı Bahattin Sabahçı'nın da eşlik ettikleri görülüyor. Gülerce ve Çilsal'ın baş başa yaptığı görüşmenin içeriği hakkında taraflar bilgi vermekten kaçındı.

GÜLERCE TAKIYYE Mİ YAPIYOR?

"Bu yangın söndürülebilir mi?" başlıklı bir yazı yazarak, AK Parti'ye oy vereceğini söyleyen Gülerce'nin CHP'lilerle gizlice görüşmesi manidar bulunuyor. 25 Aralık 2013 günü Zaman Gazetesi'ndeki yazısında Gülerce şunları kaydetmişti: "Son hükümet-cemaat meselesinden dolayı gönlüm kırık olsa da, ben oyumu, yaşadığım Yalova'ya göre kullanacağım. Kararım şimdiden net. Hüseyin Gülerce olarak bir oyum var. AK Parti adayına oy vermeyi düşünüyorum. Yangın, hâlâ söndürülebilir…"

"ALMANYA'DAKİ KASETLER YOLDAYMIŞ"

Bu arada görüşmede bulunan isimlerden Dursun Çelen'in bağlantıları dikkat çekiyor. Facebook hesabı üzerinden Berkin istismarı yaptığı görülen Durmuş Çelen eski bir Demirelci. CHP Antalya İl Başkanı'nın 2012'de Süleyman Demirel ile görüşmesine de aracılık ettiği bilinen Çelen, Demokrat Parti'nin (DP) Kadıköy İlçe Başkanlığını da yaptı. Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olmasıyla CHP'ye katılan Çelen'in Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yaptığı söyleniyor. 'Yükselen Türkiye Platformu' adında bir oluşumun da başkanlığını yürüten Çelen'le ilgili en çarpıcı bilgi ise, 17 Aralık sonrası servis edilen kasetleri önceden haber vermesi oldu. 29 Aralık 2013 günü, henüz kasetler ortaya çıkmadığı bir dönemde Facebook hesabında bir yazı kaleme alan Çelen, "Almanya'da olduğu bilinen kasetler yakın zamanda servis edilecek" bilgisini paylaşmış!…

"TÜRK BURJUVA HAREKETİ BAŞLADI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hukuk Danışmanı eski hakim Mithat Ali Kabaali'nin de beğendiği bu paylaşımda Çelen ayrıca, "Şu an Türk Burjuva hareketi başlamıştır. Önüne dağ dayanmaz" uyarısında bulunmuş!

KASETLER KILIÇDAROĞLU'NA SERVİS EDİLDİ BİLGİSİ…

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Çelen'in kasetlerin 'Almanya kaynaklı' olduğu bilgisini ilk kez vermesi akıllara Deniz Baykal olayını getirdi. MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun Aydınlık Gazetesi'nce sansürlü olarak yayınlanan mektuplarında, Kılıçdaroğlu'nun Alman istihbaratı ile ilişkili olduğu; Alman istihbaratının Kılıçdaroğlu'na kaset servisi yaptığı iddia edilmişti.

KILIÇDAROĞLU – BND İLİŞKİSİ…

Kozinoğlu'nun Aydınlık ekibi tarafından sansürlenen söz konusu mektubunda yer alan şok ifadeler şöyleydi: "Almanya'da; ikamet eden ve birçoğu Alman'a karışmış, Alman vatandaşı olmuş, mal varlıklarının tutarı çok büyük olan Türk asıllı Türk vatandaşı olan yaklaşık 3,5 milyon şahsın, AKP tarafından şu ana kadar hiç olmadık şekilde, AB'ye girişe karşılık bir tehdit oluşturması bağlamında, (AKP tarafından) organize edilebileceğinden çok korkmaktadır. Almanya, bu bağlamda; Deniz Feneri yolsuzluğunu bulmuş. Bu yolsuzluğu 'Yüzyılın Yolsuzluğu' ilan etmiş. Birinci davasını açmış/nihayetlendirmiş ve hapis cezası verdiği şahısların sorgularının kendisinin de eksik olan (söz konusu sorgulamayı Alman Dış İstihbarat Servisi görevlisi ve iç servis gerçekleştirmiştir) RTE'ye ve AKP'ye uzanan bilgi ve belgeleri temin etmiştir. (ileride kullanmak üzere.) Almanya anılan belgelerin bir kısmını bizzat Almanya'ya giden CHP lideri olmayan Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmiştir. Yani Kılıçdaroğlu Almanya'ya gittiğinde BND mensupları ile görüşmüştür. (BND'nin ağzından bizzat) Alman Gizli Servisi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olmasını desteklemiştir. Ayrıca, Deniz Feneri'nin Türkiye'deki mahkeme safahatını yakın takibe almıştır."

Kaynak: Yeni Akit

 

HABERE YORUM KAT