1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Çelebi Bozan Kardeşimizden Haber Var!
Çelebi Bozan Kardeşimizden Haber Var!

Çelebi Bozan Kardeşimizden Haber Var!

Diyarbakır Özgür-Der mensubu kardeşimiz Çelebi Bozan, Siyoistlerin Mavi Marmara saldırısından sonra kaybolmuştu. Kardeşimizin Hayfa'da olduğu tespit edildi.

03 Haziran 2010 Perşembe 08:01A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail saldırısı sonrasında Gazze'ye insani yardım götüren kafilede yer alan kardeşimiz Çelebi Bozan'ın akıbeti hakkında bilgi var.

Dışişleri'nden alınan bilgiye göre Diyarbakır Özgür-Der'den kardeşimiz Çelebi Bozan, saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulmuş ve iki ameliyat geçirmiştir. Hayfa'da Rambaw Hastanesinde yoğun bakımda olan kardeşimizin bir an önce sağlığına kavuşarak dönmesi için Rabbimize dua ediyoruz.

Yine Diyarbakır'dan kardeşimiz Mehmet Ali Zeybek'in de aynı hastanede bulunduğu öğrenildi. Zeybek'in sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Konuyla ilgili Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz, aşağıdaki açıklamayı yapmıştı:

Çelebi Bozan Kardeşimizin ve Diğer Kayıpların Akıbetleri Konusunda Hükümetin Ciddiyetsizliğini ve Sorumsuzluğunu Kınıyoruz!

Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisinde bulunan yolcuların Türkiye'ye intikal ettirilmeleri süreci dün gece itibariyle başlamıştır. Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri tek bir vatandaşın Siyonistlerin eline bırakılmayacağını ve bütün vatandaşların hep beraber ülkeye getirileceğini günlerdir her ortamda vurgulamaktadırlar. Oysa dün gece uçaklarla gelen yaralılar, şehitler ve diğer yolcuların isimlerinin belli olmasından sonra anlaşılmıştır ki; bazı yaralılar Türkiye'ye getirilmemiş, gemide bulunan kimi isimlerin de akıbetleri hakkında herhangi bir bilgi kamuoyuna aktarılmamıştır. Ayrıca kayıpların sayısı hususunda da çok çelişkili bilgiler mevcuttur.

Diyarbakır Özgür-Der şubesi yönetim kurulu üyesi olan ve özgürlük gemisinin yolcuları arasında bulunan Çelebi BOZAN kardeşimizin ismi, hiçbir listede geçmemektedir. Kardeşimizin ve onun gibi akıbetleri hususunda sağlıklı bir bilginin elde edilmediği ve sayısı bile belli olmayan diğer kayıp yolcuların durumu endişelerimizi artırmaktadır.

Dış İşleri Bakanlığı bünyesinde kurulan kriz masasının kayıplarla ilgili malumatlarının bulunmaması, tüm vatandaşları getireceğiz söylemine rağmen birçok kardeşimizin Siyonistlerin insafına bırakılmaları ve durumu ağır olmayan yaralıların bile Siyonistlerin hastanelerinde "unutulması" hükümetin bu krizi yönetemediğinin açık ispatıdır.

Nitekim gemi yolcularıyla kurulan iletişim sonucu; Ayetullah Tekin, Metin Yardım ve Fikri Karavil isimli şahıslar Çelebi BOZAN kardeşimizi yaralı biçimde gemi güvertesinde gördüklerini söylemelerine rağmen, kardeşimizin durumuyla ilgili Bakanlık ve İHH yetkilileri ciddi bir açıklama yapmamaktadırlar.

Yolcuları getiren uçaklar indikten sonra, Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu havaalanında sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada 2 ağır yaralı dışında İsrail'de tek bir vatandaşın kalmadığını, gemide bulunan tüm gönüllülerin ülkeye getirildiğini ifade etmiştir. Fakat Davutoğlu'nun beyanının aksine, medyada yer alan bilgilere göre tanıkların ifadeleri doğrultusunda kayıpların sayısı 4 ile 25 arası olarak belirtilmektedir. Bununla birlikte, tanıkların söylediğine göre gemide katledilenlerin sayısının 9'dan fazla olduğu, kimi yolcuların öldürülüp denize atıldığı da konuşulmaktadır.

Davutoğlu'nun havaalanında 2 kişi dışında tüm özgürlük yolcularının ülkeye getirildiğiyle ilgili beyanı mevcut son bilgilere göre doğru değildir. Bizler Dış İşleri Bakanlığından şu hususların acilen, açık biçimde izah edilmesini beklemekteyiz: Çelebi BOZAN kardeşimiz yaralanmış ise, hangi hastanede tutulmaktadır? Şehit ise cenazesi nerdedir ve ne zaman getirilecektir? Kayıpların durumu ile ilgili Bakanlığın İsrail ile bir iletişimi var mıdır? Kayıpların sayısı ve isimleri kamuoyuna ne zaman açıklanacaktır? Bunca bilgi kirliliğinin bertaraf edilmesi; kayıp, yaralı ve şehid sayılarının tam olarak netleştirilmesi amacıyla hükümeti ciddi ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz!  03.06.2010 / Diyarbakır

Serdar Bülent Yılmaz

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Bşk.

HABERE YORUM KAT