1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Çek Cumhuriyeti'nde İslâm Karşıtı Seminer Protesto Edildi!
Çek Cumhuriyeti'nde İslâm Karşıtı Seminer Protesto Edildi!

Çek Cumhuriyeti'nde İslâm Karşıtı Seminer Protesto Edildi!

Bazı Müslüman ülkelerin Çek Cumhuriyeti'ndeki büyükelçileri, Meclis çatısı altında İslâm karşıtı yorumların yapıldığı semineri terk ederek protesto etti.

19 Mayıs 2016 Perşembe 08:16A+A-

Türkiye, Azerbaycan, Sudan, Cezayir, Tunus, Fas ve Filistin'in Prag büyükelçileri,Çek Cumhuriyeti Meclisi çatısı altında İslâm'a yönelik karalayıcı ifadelerin kullanıldığı semineri terk etti.

Edinilen bilgiye göre, koalisyon hükûmetinin ortaklarından Memnuniyetsiz Vatandaşlar Hareketi (ANO), Temsilciler Meclisi'nde “İslâm'dan Korkmalı mıyız?” başlıklı bir seminer düzenledi.

Seminere Türkiye, Azerbaycan, Sudan, Cezayir, Tunus ve Fas büyükelçileri, Filistin maslahatgüzarı ve diğer bazı ülkelerden diplomatik temsilciler katıldı.

Semirde konuşan İslam düşmanı “Anti-İslâm Bloğu” üyesi avukat Klara Samkova, İslâm ve totaliter rejimleri bir tutarak onunla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. İslâm karşıtı yorumların yapılması üzerine Türkiye başta olmak üzere diğer müslüman ülkelerin büyükelçileri, toplantıyı terk ederek, protesto etti.

İslâmiyet Faşizmdir, Dendi!

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seminerin yapılacağını medyadan öğrendiğini, dinlemek üzere Meclis'e gittiklerini belirterek, İslâm karşıtı yorumlar karşısında şok olduklarını söyledi.

Gayriresmi İslâm İşbirliği Teşkilatı Prag grubu dönem başkanı olduğunu belirten Bigalı, şunları söyledi:

“Seminerde bir avukat bayan İslâm'a yönelik suçlayıcı, karalayıcı, küfür ve saldırı niteliğinde laflar etmeye başladı. Sonra ‘İslâmiyet faşizmdir.’ dedi. Bunları duyunca diğer büyükelçilerle birlikte protesto etmek amacıyla toplantıyı terk ettik. Böylesine densiz ifadeleri protesto etmek istedik. Buna sessiz kalamazdık. Dinimize karşı hakaretamiz ifadeleri kabûl etmemiz mümkün değil. Bu seminerin parlamento binası içinde yapılması olayı daha da vahim hâle getiriyor.”.

Çek Dışişleri Bakanlığı'ndan bir büyükelçinin kendisini arayarak özür dilediğini aktaran Bigalı, semineri düzenleyen parti, milletvekilleri ve diğer ilgili birimlere protesto mektubu yollayacağını ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT