1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çamlıca Camisi'nde İlk Teravih Namazı Kılındı
Çamlıca Camisi'nde İlk Teravih Namazı Kılındı

Çamlıca Camisi'nde İlk Teravih Namazı Kılındı

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan ve temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nde ilk teravih namazı kılındı.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 04:05A+A-

Yapımına 3 yıl önce başlanan, kaba inşaatının büyük bir kısmı tamamlanan, Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi Çamlıca'da binlerce kişi teravih namazını kıldı.

Üsküdar Belediyesinin verdiği iftar yemeğinin ardından Çamlıca Camisi'nin yapıldığı alana gelen vatandaşlar, teravih namazına bir saat kala caminin avlusunu doldurdu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cami avlusunda yer kalmadığı için vatandaşlar hasırları alarak, ön bahçede saf tuttu.

Binlerce kişinin Kadir Gecesi'nde teravih namazını kılmak için geldiği camide renkli görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temel atma töreninde camiyi Kadir Gecesi'nde açacaklarının sözünü verdiklerini ve bu sözü tuttukları için mutlu olduklarını aktardı.

Yaklaşık 7 ila 8 bin civarında vatandaşın teravih namazını kıldığını tahmin ettiklerini ifade eden Külünk, "Temel atma töreninde verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz için mutluyuz. İnşallah cami inşaatını da bitirerek tamamen ibadete açarız. Güzel bir atmosfer ve insanların buraya akın akın geldiğini görmek bizleri mutlu etti." dedi.

Çamlıca Camisi'nde namaz kılan vatandaşlar ise camiyi çok beğendiklerini ve Kadir Gecesi'nde halka açılmasının ayrı bir önem taşıdığını ifade ettiler.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT