1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Cadılar bayramında” Semitizmin gücü ve ikiyüzlü Batı değerleri
“Cadılar bayramında” Semitizmin gücü ve ikiyüzlü Batı değerleri

“Cadılar bayramında” Semitizmin gücü ve ikiyüzlü Batı değerleri

Müslümanlara ve Batılı olmayanlara karşı söylenen ve yapılan her türlü çirkinlik eleştirilebilir olmaktan dahi uzakken, Adolf Hitler kostümü giyilmesine bile tahammül edilemediği görüldü.

03 Kasım 2022 Perşembe 20:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Batının ‘değerlerine’ öykünen diğer toplumların ifsada olan yetenek ve arzuları şaşırtıcı bir boyutta artışa geçmiş durumda. Arap coğrafyasında Suudi Arabistan’ın başını çektiği ‘batılı gibi yaşayanlar ve her türlü fuhşiyatı’ gerçekleştirenlerin ‘cadılar bayramı’ kostümleri tepki çekmişti. Cadılar bayramına farklı bir tepki de ‘özgürlükler ülkesi ABD’den geldi.’

‘Cadılar bayramı’nın ikonik merkezi ABD’de her kıyafete yer olmadığı görüldü. Kan lekelerini anımsatan boyalarla küçücük çocukları çirkin ve amaçsız bir eğlenceye kurban eden Batı’nın, Adolf Hitler’e ve kostümüne hiçbir şekilde tahammül edilemeyeceğini göstermesi dikkat çekti.

ABD'nin Wisconsin eyaletinde Cadılar Bayramı sebebiyle Adolf Hitler kostümü giyen zihinsel engelli bir adamın işten kovulduğu basına yansıdı. ABD’deki Madison Çocuk Müzesi'nin dün yaptığı duyuruda, 10 yıllık çalışanın görevine son verildiği aktarıldı.

Adı açıklanmayan görevli, Wisconsin Üniversitesi'nin Madison kampüsünün yakınlarında Nazi lideri Adolf Hitler’in kıyafetleriyle görülmüştü.

Adamın fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmış ve çokça eleştiri almıştı. ABD merkezli StopAntisemitism (AntisemitizmiDurdurun) platformu, bu kostüme tepki göstermiş ve sosyal medya üzerinden propaganda yürütmüştü. ABD Holokost Müzesi de yaptığı açıklamada, “Nazi gibi giyinmek hiç uygun değil. Antisemitik olaylar artmaya devam ederken, insanların bu kostümleri giyerek Nazileri yücelttiğine dair olaylar görmek son derece rahatsız edici.” ifadelerini kullandı.

Eli kanlı bir diktatörlüğün lideri Adolf Hitler, övülecek bir karakter değil elbette ancak her türlü "cadı"nın görücüye çıktığı bir "bayramdan" da mahrum bırakılmamalıydı! 

HABERE YORUM KAT