1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Bursa'da Müslümanlar Filistin için kunutta buluştu
Bursa'da Müslümanlar Filistin için kunutta buluştu

Bursa'da Müslümanlar Filistin için kunutta buluştu

Bursa'da Gazze Dayanışma Platformu çağrısıyla Filistin direnişini desteklemek için kunut duası okundu.

21 Haziran 2026 Pazar 14:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bursa'da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, ateşkes anlaşmasına rağmen Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'i protesto etmek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla bir araya geldi.

Bursa Gazze Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Yıldırım Belediyesi bayrak alanında toplanan Müslümanlar, ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine sloganlar attı.

Halil Barla'nın açılış konuşmasıyla başlayan programda, hafız Muhammed Yasin Kur'an-ı Kerim okudu. Akşam ve yatsı namazlarının ardından toplanan kalabalık, Gazze'deki direnişe destek mesajları verdi.

Programda söz alan araştırmacı yazar Abdülkadir Şen, Gazze'deki direnişin sadece İslam dünyasını değil, tüm insanlığı uyandırdığını söyledi. Hamas'ın, Selahaddin Eyyubi'nin mirasını sürdürdüğünü belirten Şen, Müslümanların tüm güçlerini Gazze için seferber etmesi gerektiğini vurguladı.

"İsrail'in Erişilmezlik Miti Yerle Bir Oldu"

Gazze'deki şerefli duruşun dünya genelinde insanları İslam'a yönelttiğini ifade eden Şen, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Gazze savaşı, İsrail'in dokunulmazlık ve erişilmezlik mitini yerle bir etti. Gazze, matematiksel olarak dünya ordularının yarısıyla; ABD, İngiltere, Avrupa ülkeleri, Hindistan ve iş birlikçi Arap rejimlerine karşı direniyor. Tarihte de büyük kargaşalardan kurtulan Müslümanlar, Haçlıları ve Moğolları bu topraklardan kısa sürede kovmuştu. Dolayısıyla ümitsizlik Müslümanlara yakışmaz. Alanları doldurmaya ve infaklarımızı yapmaya devam edeceğiz."

İsrail'in ördüğü utanç duvarlarının adeta dile geldiğini belirten Şen, Siyonist çete topraklardan sürülene kadar meydanlarda Gazze'nin sesi olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Hafız Fadıl Hoca eşliğinde yatsı namazı kılındı. Namazın ardından Gazze'de hayatını kaybeden Filistinliler ve direnişin zaferi için eller semaya kalktı. Yoğun katılımın gerçekleştiği program, okunan kunut duasının ardından olaysız sona erdi.

bursa-kunut-2.jpeg

bursa-kunut-3.jpeg

HABERE YORUM KAT