1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bu vahşeti icra edenler hesap vermeli!
Bu vahşeti icra edenler hesap vermeli!

Bu vahşeti icra edenler hesap vermeli!

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Jandarma mensubu bazı askerlerin mültecilere şiddet uyguladığı görüldü!

19 Temmuz 2023 Çarşamba 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de hükümetin mültecilere yönelik yaklaşımının genel anlamda olumlu olduğu biliniyor. Irkçı muhalefetin tezviratlarına karşı seçim döneminde dahi hükümet insani tutumdan geri adım atmadı. Bu durum takdiri hak ederken bazı işgüzarların sorumsuzluğu sebebiyle insanlık dışı tavır alışlara da şahit olabiliyoruz.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Jandarma mensubu oldukları anlaşılan bazı askerlerin mültecilere şiddet uyguladığı görülüyor. Afgan mültecilere uygulandığı ifade edilen insanlık dışı vahşet hakkında acilen soruşturma açılması gerekiyor.

Mültecilere dayak attıktan sonra kafasının üstüne postallarıyla çıkan caninin yanındaki sopalı asker ise kafaya art arda darbeler indiriyor. Irkçı çevreler tarafından “övünç vesilesi” olarak takdim edilen görüntüler Türkiye için utanç kaynağıdır.

+18

Büyük bir ihtimalle bölgede sorumlu komutanın insafsızlığından güç alan askerlerin vahşeti kan dondurucu görüntüler ortaya çıkarıyor. Denetim mekanizmaları böyle işlerse düzensiz göç ile mücadele edilmiş olmaz. Olsa olsa Türkiye’nin insani ve vicdanı uygulamalarını baltalayacak bir denetimsizlik mekanizması kurulmuş olur! Bu sebeple vahşeti icra edenlerden acilen hesap sorulmalı!

whatsapp-image-2023-07-19-at-12-52-29.jpeg

HABERE YORUM KAT

24 Yorum