1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bu tecavüzcü askeri kim koruyor? 
Bu tecavüzcü askeri kim koruyor? 

Bu tecavüzcü askeri kim koruyor? 

En basit ithamlarla insanlar tutuklanırken, Batman’da 18 yaşında bir kızı evlilik vaadiyle kaçırıp tecavüz ettiği iddia edilen uzman çavuş Musa Orhan neden tutuksuz yargılanıyor? 

19 Ağustos 2020 Çarşamba 11:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Musa Orhan bir uzman çavuş. Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Kurukavak köyünde çobanlık yapan bir ailenin 18 yaşındaki kızını kaçırıp zorla istismar etmekle suçlanıyor. Musa Orhan tarafından günler boyunca tecavüze uğrayan İ.E. isimli kız 16 Temmuz tarihinde intihar girişiminde bulunuyor. Bıraktığı mektupta Musa Orhan’ın zorla kaçırıp kendisine tecavüz ettiğini ifade ediyor. 

Kızın ailesinin ihbarı üzerine gözaltına alınan Musa Orhan önce iddiaları yalanlıyor, İ. E. ile cinsi bir beraberliklerinin olmadığını söylüyor. Bilahare hastane raporlarıyla yalan söylediği ortaya çıkınca bu kez sarhoş olduğunu, ne yaptığını bilmediğini iddia ediyor. Ve tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrolle serbest bırakılıyor.

İntihar girişimi sonrasında bir ay boyunca yoğun bakımda kalan İ. E.’nin dün öldüğünün öğrenilmesi üzerine konu tekrar kamuoyu gündemine geldi. Hakkında çok ağır ithamlar bulunmasına ve mağdur ettiği kişinin hayatını kaybetmesine rağmen Musa Orhan’ın halen tutuksuzluk halinin devam etmesi vicdanları yaralıyor. 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum