1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bu sorumsuzluğun hesabı sorulacak mı?
Bu sorumsuzluğun hesabı sorulacak mı?

Bu sorumsuzluğun hesabı sorulacak mı?

İstanbul’da Çin’in cürümlerini insanlara anlatan Doğu Türkistanlı amca polis şiddetine maruz kaldı!

24 Temmuz 2022 Pazar 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin’in Doğu Türkistanlılara uyguladığı zulme karşı sesinizi çıkartmanız dahi zulme uğramanıza sebep oluyor. Çin ile ilişkilerini bozmak istemeyen ülkeler Doğu Türkistanlılara ciddi bir baskı uyguluyor.

Türkiye ise bu konuda en başından beri açık tavır almaktan uzak durdu. Son yıllarda ise Doğu Türkistanlıların hak arayışları Türkiye’de de susturulmak isteniyor. İstanbul Eyüpsultan’da Çin’in etnik, dini ve kültürel soykırımı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek isteyen Doğu Türkistanlı bir amca polis şiddetine maruz kaldı!

İlerlemiş yaşına rağmen dini inançları sebebiyle sayısız işkenceye tabi tutulan halkının haklı mücadelesini insanlara duyurmak için koşturan amcanın polisin müdahalesi sonrasında parmağı kırıldı ve kaşı patladı!

fywfky4waaegzsp.jpg

Polisin orantısız müdahalesi yaşını başını almış kişileri bile hedef alabiliyor. Doğu Türkistanlılar yaşadıkları zulüm yetmezmiş gibi bir de Türkiye’de polis şiddetinden mağdur oluyor. Yetkililer mağduriyet yaşayan Doğu Türkistanlı amcanın mağduriyetini giderecek mi? Bu sorumsuzluğun hesabı sorulacak mı?

HABERE YORUM KAT

5 Yorum