1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu özgüven nereden geliyor?
Bu özgüven nereden geliyor?

Bu özgüven nereden geliyor?

Ankara Üniversitesinde Müslüman öğrenciler tehdit ediliyor!

04 Ocak 2022 Salı 12:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bir öğretim görevlisi, ders esnasında başörtülü öğrenciye söylediği sözlerden dolayı tepki toplamıştı. Öğretim görevlisinin Kamusal İlişkiler dersinden Metin Kazancı olduğu ileri sürüldü.

Kazancı, Mülkiye’nin kuruluşunun 156.yılı (2015) sebebiyle yaptığı bir konuşmada da meşum bakış açısını özetleyen sözler sarf ediyor. Mülkiye’ye gelen öğrencilerin şeriat gibi bilim dışı düşüncelerden arındığını iddia eden Kazancı’nın bunu söylerken ağzı kulaklarına varıyor.

Başörtülüleri hedef alan öğretim görevlisinin Metin Kazancı olduğu iddiasının araştırılıp gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Üniversiteler başörtüsü düşmanı laik-faşist tiplerin yuvası olmaktan kurtarılmalıdır!

Bir diğer örnek ise faşizmin sağ kanadından geldi. Başörtülülerin hedef gösterilmesine karşı anayasayı hatırlatarak eylem yapan öğrenci topluluğunun sözcülüğünü üstlenen Yusuf Öz isimli müptezel de sonradan Müslümanları hedef aldı.

Ankara’daki bazı üniversitelerde etkinlik göstereceğini ilan eden “İslamcı Gençlik İnsiyatifi” isimli oluşumun kuruluş açıklamasını “En delikanlınızı Fatih Cami avlusunda vurduk. Her zaman Cebeci Kampüsü’ndeyiz” sözleriyle paylaşan Yusuf Öz ismindeki maganda Metin Yüksel’in şehit edildiği hadiseye gönderme yapıyor kendince!

whatsapp-image-2022-01-04-at-11-40-35.jpeg

Cami avlusunda Müslümanlara silah çekmeyi övünç meselesi olarak görenlere ne anlatılabilir? Kitab-ı Kerim’den yeterli nasibini almamış reziller Müslüman öldürmeyi kendi paylarına kâr sanıyorlar…

Bu aşağılık paylaşımın sahibi olan hadsiz “Emir demiri keser, Yaşasın Ülkü Ocakları” yazdıktan sonra ise sosyal medya hesabını kapattı. Cari hükümetle milliyetçiler arasında kurulan ittifak sonrasında iyice azgınlaşanlara "dur" demek de ittifak sahibi olan iktidara düşmektedir!

Sağ faşist veya sol faşist fark etmez hepsinin buluşma noktası İslami hassasiyetlere duyulan nefrettir! Bu gibi münkere karşı işletilmesi gereken hukuk bellidir! 

İnkâr edenler, kendilerine vermiş olduğumuz mühletin, sakın kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz, onlara ancak günahları artsın diye mühlet veriyoruz. Onlar için alçaltıcı bir azap vardır. (Al-i İmran/178)

HABERE YORUM KAT

10 Yorum