1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bu Alçaklığın Sorumluları Hak Ettikleri Cezayı Almalı!
Bu Alçaklığın Sorumluları Hak Ettikleri Cezayı Almalı!

Bu Alçaklığın Sorumluları Hak Ettikleri Cezayı Almalı!

Ümraniye’deki Fıkıh-Der adlı bir derneğin kursundaki 6 öğrencinin şikâyetçi olması üzerine ortaya çıkan rezalet, “Kur’an Kursu” olgusunun adilik ve ahlaksızlıkla birlikte anılması gibi ağır bir vebali bünyesinde barındırıyor.

02 Eylül 2019 Pazartesi 14:23A+A-

Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kur’an kursunda, kurs sorumlusu Ömer I. ve eğitmenler Hacı Serkan B. ile Tarık B.’nin kursta yatılı olarak kalan çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları iddia edildi.

Cumhuriyet’te yer verilen konuyla alakalı bir habere göre, mağdur çocukların polise giderek şikâyette bulunmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. 3 sanık tutuklanırken, sanık Tarık Bektaş’ın Sancaktepe’de bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda ücretli öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı. 6 öğrenci şikâyetçi olurken 20’yi aşkın mağdur çocuğun bulunduğu belirtildi. Kur’an kursunda yaşanan skandal, kurstan ayrılan 17 yaşındaki H.R.Ö. isimli çocuğun ocak ayında yaşadıklarını polise giderek anlatmasıyla ortaya çıktı. H.R.Ö. ifadesinde Ömer I., Hacı Serkan B. ve Tarık B.’nin kursta kalan öğrencilere cinsel istismarda bulunduklarını ayrıca şiddet uyguladıklarını belirtti. H.R.Ö’nün verdiği ifadenin ardında başlatılan soruşturma kapsamında 6 öğrenci de polise giderek şikâyette bulundu. İddialar üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirdi.

Yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, “Şüphelilerden Ömer I’nın Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli derneğin bünyesinde başlangıçtan itibaren izinsiz ve ruhsatsız faaliyet gösteren erkek çocuklara yönelik yatılı Kuran kursunun yöneticisi ve sorumlusu olduğu, diğer şüpheliler Hacı Serkan B. ve Tarık B’nin söz konusu kayıtsız kursta öğretici olarak çalıştıkları, her üç şüphelinin de kursta yatılı olarak kalan çocuklar üzerinde yönetici, eğitmen sıfatı ile bakım ve gözetim yükümlülüklerinin bulunduğu zira kursun bu kişilerin planlama talimatları doğrultusunda sürdürüldüğü belirlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

3’Ü DE TUTUKLANDI

İddianamede 6 çocuğa yönelik “Cinsel saldırı” suçunu işlediği belirtilen kurs sorumlusu Ömer Işıktekin’in 145 yıla kadar hapsi istendi. Kursta eğitici olan şüpheli Hacı Serkan Bektaş’ın mağdur öğrenci H.R.Ö. ve Y.E.T.’ye yönelik olarak “zincirleme cinsel saldırı” suçunu işlediği yönünde birden fazla mağdur beyanı bulunduğunun aktarıldığı iddianamede şüpheli için 50 yıla kadar hapis cezası istendi. H.R.Ö.’ye yönelik olarak “zincirleme nitelikte cinsel saldırı” suçunu işlediği iddia edilen Tarık Bektaş’ın ise 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Çıkarıldıkları ilk duruşmada iddiaları reddeden 3 şüpheli tutuklandı.

Sanıklar Derneğin Eğitmenleri Değil, Bizatihi Yöneticileri

Öte yandan konuyla ilgili bir habere yer veren Yeniçağ gazetesi, tutuklanan isimlerin eğitmen değil dernek yöneticisi olduklarını iddia etti.

Dernek etrafında toplananların olayın açığa çıkması sonrasında internetten bilgilerini sildiklerini belirten gazetenin haberinin konuyla alakalı kısmı şöyle:

"Fıkıhder etrafında toplananlar organize bir ekip. Tüm internet ve sosyal medya bilgilerini silmişler. Adeta geçmişleri hiç yokmuş gibi. Dernekte olanlar buhar olmuş. Fıkıh-Der’in yönetim kurulu başkanı Ömer Işıktekin (tecavüzden tutuklu) Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı hacı Serkan Bektaş (tecavüzden tutuklu) derneğin diğer isimleri söyle: Recep  Yasin Korkmaz Başkan Yardımcısı, Oğuz Kılıç, Sayman üyeler İbrahim Gedik, Yasin Albayrak Bilal Yıldırım. Haberlere yansıdığı gibi tecavüzden tutuklananlar eğitmen değil derneğin yöneticileri. Bütün bu isimler arasında dikkat çeken isim Ömer Işıktekin. Çocuklara ilk tecavüz eden ve sonra diğerlerine de tecavüz ettiren. Derneğin kurucusu ve başkanı. Ömer Işıktekin aynı zamanda hem Fıkıh Der’in hem de Memduhat İlim Derneği’nin başkanı. Fıkıh adı altında bir çok kitabı olan kişinin de adı Ömer Işıktekin. Isim benzerliği olduğunu da söyleyen oldu ama iki dernek kardeş gibi. Fıkıh Der ve Memduhat İlim Derneği’nin ‘hakkımızda’ bölümleri bile aynı. Bu da Ömer Işıktekin’in aynı kişi olduğuna önemli bir işaret. Tecavüzden tutuklanan Ömer Işıktekin ve Fıkıh Der ile ilgili bilgilerin tamamı silinmiş. Memduhat ilim Derneği’ndeki Ömer Işıktekin ise bu. Fıkıh Der’in kapatılan internet sayfasında bu Ömer Işıktekin’in kitapları tanıtılıyor ve referans gösteriliyor."

HABERE YORUM KAT

22 Yorum