1. HABERLER

  2. HAKSÖZ OKULU

  3. Bölgemizi Kana Bulayan İşbirlikçi İran’ın “Filistin ve Kudüs” İstismarı
Bölgemizi Kana Bulayan İşbirlikçi İran’ın “Filistin ve Kudüs” İstismarı

Bölgemizi Kana Bulayan İşbirlikçi İran’ın “Filistin ve Kudüs” İstismarı

Haksöz Dergisi yazarı Aziz Avar Haksöz Okulu Youtube kanalında İran'ın ümmet coğrafyasındaki konumunu ele aldığı konuşmasında anti-emperyalizm ve anti-siyonizm söylemindeki samimiyetsizliğine dikkati çekiyor.

02 Temmuz 2020 Perşembe 15:00A+A-

Haksöz Okulu Youtube kanalındaki konuşmasında Haksöz Dergisi yazarı ve Bursa Özgür-der Şubesi başkanı Aziz Avar İran’ın Filistin’in ümmetin kanayan yarası olduğunu belirtirken İran’ın örtülü bir şekilde Suudi Arabistan, BAE ve Mısır gibi diktatörlük rejimlerinin de açık işbirliği halinde emperyalistlerle kurdukları ilişkilerle ümmete ihanet içerisinde olduklarını vurguluyor.

İran’lı milletvekili Alireza Zekani’nin Yemen’in başkenti Sana’nı İran destekli Husilerin eline geçmesiyle yaptığı “Üç Arap ülkesi bugün İran'ın elinde ve İslam devrimine bağlı. Sana, İran devrimine katılma yolundaki dördüncü Arap başkenti oldu.” açıklamasına atıf yapan Avar, İran’ın Bağdat, Şam, Beyrut ve Sana’daki hakimiyetine mercek tutuyor. Avar, ABD işgali altındaki Irak’ın başkenti Bağdat’ı ABD’yle işbirliği yaparak, Şam’ı da yine diğer bir emperyalist güç olan Rusya’yla açıktan işbirliği yoluyla hakimiyeti altında tutan İran’ın anti-emperyalizm söyleminin gerçek dışılığına dikkatleri çekiyor. Ayrıca İran’ın bu bölgelerdeki kazanımlarının katliamlar, sürgünler ve tecavüzler yoluyla elde edildiğini vurguluyor.

Avar son olarak İran’ın bütün bir coğrafyamızda ümmetin karşısında olan pozisyonunu örtmek için itikadında yer alan takiyye anlayışıyla “Vahdet” yaklaşımı ve “Kudüs” davasını istismar ettiğinin altını çiziyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum