1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Boğaziçi protestolarında iki kişiye tutuklama talebi
Boğaziçi protestolarında iki kişiye tutuklama talebi

Boğaziçi protestolarında iki kişiye tutuklama talebi

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektörü protesto ederken gözaltına alınan 2 kişi tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. 21 öğrenci ise serbest bırakıldı.

07 Ocak 2021 Perşembe 21:18A+A-

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarda gözaltına alınan iki kişinin tutuklanması istendi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı kararıyla eski AK Parti milletvekili aday adayı Prof. Melih Bulu'nun rektör atanmasının ardından başlayan protestolar sırasında '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarını işledikleri gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen 2 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi. 21 öğrenci serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince,  Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde 'Üniversitemizde kayyım rektör istemiyoruz' başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapan öğrencilerden '2911 sayılı Kanun'a muhalefet' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 40 kişiden 23'ü emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

20 ÖĞRENCİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Sorguları tamamlanan kişilerden Azad Aksoy ve Harun Reşit Şavgat tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 20 öğrenci adli kontrolle, bir öğrenci de herhangi bir kısıtlama olmadan serbest bırakıldı.

Azad Aksoy'un İstanbul Üniversitesi'nde öğrenci olduğu öğrenilirken, Harun Reşit Şavgat ile ilgili bilgiye ulaşılamadı. 

Diğer 16 kişinin ise Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde sorguları sürüyor.

HABERE YORUM KAT