1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. BM Suriyeli Çocuklar İçin “Endişeli”
BM Suriyeli Çocuklar İçin “Endişeli”

BM Suriyeli Çocuklar İçin “Endişeli”

BM, yaklaşan kış nedeniyle Suriye'deki ve komşu ülkelerdeki yaklaşık 5.5 milyon çocuğun durumundan kaygı duyulduğunu bildirdi.

03 Aralık 2013 Salı 16:18A+A-

Birleşmiş Milletler (BM), yaklaşan kış nedeniyle Suriye'deki savaştan dolayı zor koşullarda yaşayan yaklaşık 5.5 milyon çocuğun durumundan kaygı duyulduğunu bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Marixie Mercado, geçen ocak ayının son 10 yılın en soğuk ayı olduğuna dikkati çekerek, bu yıl da Suriye'de yerinden edilmiş Suriyeli çocukların benzer duruma maruz kalmasından kaygı duyduklarını kaydetti.

Suriye'deki çatışma dördüncü yılına girerken yaklaşık 4.3 milyon çocuğun Suriye içinde ve 1.2 milyon çocuğun sığınmacı olarak Suriye'nin dışında yerinden edilmiş halde yaşadığını belirten Mercado, 436 bin Suriyeli çocuk sığınmacının 5 yaşın altında olduğunu kaydetti.

Çadırlarda yaşayan çocukların salgın hastalıklara maruz kalabileceklerine dikkati çeken Mercado, Lübnan'daki çadır kentlerde 88 bin çocuğa kış kıyafet setleri dağıtmakta olduklarını bildirdi.

Suriye içinde de 2 milyon çocuğa kış için battaniye ve hijyen kiti de içeren setlerden dağıtacaklarını belirten Mercado, Ürdün, Irak ve Türkiye'de de benzer yardımlar yapacaklarını kaydetti.

Mercado, "UNICEF, Suriye ve komşu ülkelerdeki çocuklar ve ailelerine yardım için acil olarak ek kaynağa ihtiyaç duymaktadır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT