1. HABERLER

  2. HABER

  3. BM: Avrupa'da Yeni Tel Örgüler Görmek İstemiyoruz
BM: Avrupa'da Yeni Tel Örgüler Görmek İstemiyoruz

BM: Avrupa'da Yeni Tel Örgüler Görmek İstemiyoruz

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Fleming, Avrupa'da sınırlara tel örgü çekilmesine ilişkin, "Bu durum endişe verici ve Avrupa'da yeni tel örgüler görmek istemiyoruz" dedi.

15 Eylül 2015 Salı 15:10A+A-

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Fleming, birçok Avrupa Birliği ülkesinin aldığı önlemler ve sınır kontrollerini artırmasının işe yaramayacağını söyledi. 

"Avrupa'da yeni tel örgüler görmek istemiyoruz. Sığınmacıların hak ettiği saygıyı ve şefkati görmesini istiyoruz" diyen Fleming, AB ülkelerinin 120 bin sığınmacının yerleştirilmesi konusunda anlaşmaya varamamasının hayal kırıklığı yarattığını kaydetti.

Brüksel'deki AB İçişleri Bakanları toplantısının ardından İtalya ve Yunanistan'da bulunan 40 bin sığınmacının yerleştirilmesi onaylanmış ancak AB İçişleri Bakanları, 120 bin sığınmacının yerleştirilmesi konusunda anlaşmaya varamamıştı. Konunun 8 Ekim'de tekrar masaya yatırılması bekleniyor. 

Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Leonard Doyle ise "AB'nin sığınmacıların kabulü konusunda uzlaşamamasının daha fazla sığınmacının ölümüne neden olabileceği" uyarısında bulundu. 

Doyle, AB ülkelerinin  sıkı önlemleri ve sınır kontrollerinin artırılmasının sadece Yunanistan'ın yükünü artırmakla kalmayacağını, daha fazla sığınmacının bir an önce Avrupa'ya ulaşma telaşının Ege'de daha fazla ölüm ve trajediye de neden olacağını ifade etti. 

Uluslararası Göç Örgütü'nün son verilerine göre ise bu yıl Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan sığınmacıların sayısı 464 bine ulaştı. 

AA

HABERE YORUM KAT