1. HABERLER

  2. HABER

  3. BİYOGRAFİLER

  4. “Biz vatanımızın hudutlarını inanç ve imanla çizeriz!”
“Biz vatanımızın hudutlarını inanç ve imanla çizeriz!”

“Biz vatanımızın hudutlarını inanç ve imanla çizeriz!”

İmam Hasan el-Benna yıllar önce bugün şehit edildi!

12 Şubat 2022 Cumartesi 13:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Mısır’ın İsmailiye vilayetinde bir araya gelen 7 genç, Müslümanların oluşturacakları en büyük cemaatlerden birisinin temellerini atacaklarından habersizdi. Bu 7 gençten birisi önce bütün Mısır’ı ardından sırayla Arap ülkelerine ve en nihayetinde tüm dünyaya yayılacak olan fikirleriyle tarihin ilerleyişine mühim bir tesirde bulundu.

İlkelerini içeren Risaleler, İslami hareket bilincine sahip olan milyonlarca insan tarafından yıllardır okunmaya devam ediyor. Mısır’ın gerçek anlamda ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi onun şu meşhur sözlerini yıllar sonra dile getirmişti: “Anayasamız Kur’an’dır, önderimiz Resulullah’tır, yolumuz cihaddır, Allah yolunda ölmek en büyük gayemizdir. Hepsinin üstünde amacımız Allah’ın rızasıdır.”

Hasan el-Benna, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın kurucusu ve ilk lideriydi. Asri dönem İslamcılık çalışmalarıyla İslam geleneğini bir araya getiren yapısı Müslüman Kardeşleri en büyük İslami cemaatlerden birisi yaptı. Mühendislerle işçiler, çiftçilerle doktorlar aynı organizma içerisinde etkin faaliyet göstererek tüm dünyaya büyük bir örneklik sundular.

Tarihi boyunca yasaklar ve katliamlarla uğraşmak zorunda kalan Müslüman Kardeşler bugün hala en etkin cemaatlerden birisi ise bunda Hasan el-Benna’nın kuşatıcı usulü ve davet metodu oldukça etkilidir. “Biz vatanımızın hudutlarını inanç ve imanla çizeriz!” diyen Hasan el-Benna saptırıcı ideolojilerin tümüne karşı cephe aldı ve elinden geldiği kadarıyla İslami bir usul geliştirmeye çalıştı. Bunun yanında lider merkezli bir hareket olmayan Müslüman Kardeşler her dönem yeni isimler yetiştirmeyi ve şahitlik bilinciyle hareket etmeyi başardı!

Hasan el-Benna cemaatine hitap ediyor. (Orijinal ses kaydı)

Hasan el-Benna yıllar önce bugün Mısır’ın modern firavunları tarafından katledildi. Rabbimizden onun şehadetini kabul etmesini niyaz ediyoruz. Şehidin yolunu sürdüren binlerce gencin varlığı onu katleden düşmanlarına verdiği en büyük cevaptır! Mirasın devam edecek!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum