1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Birliklerin Taşınmasında Sona Gelindi
Birliklerin Taşınmasında Sona Gelindi

Birliklerin Taşınmasında Sona Gelindi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona gelindi.

16 Eylül 2016 Cuma 13:55A+A-

Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığında, Ağustos ayı sonlarında başlayan taşınma işlemlerinde sona gelindi. Eğitim Destek Tabur Komutanlığına bağlı 62 tank ile 37 zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracı, Şereflikoçhisar'a taşındı. Tanklar, tank taşıyıcılarla, kışladaki malzemeler ise tırlarla taşındı.

Komutanlıktaki 66 tank ile 43 zırhlı personel taşıyıcı da Kurban Bayramı'nın ardından demiryoluyla Burdur'daki askeri birliğe nakledilecek.

Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki taşınma işlemleri tamamlandı. Buradan 40 tank, zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracının bulunduğu 110 paletli zırhlı araç ve 6 obüs, Çankırı'daki birliğe sevk edildi. Tank taşıyıcıların kullanıldığı nakliyatta askeri malzemeler 4 tırla götürüldü.

Taşınacağı açıklanan İstanbul'daki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında da işlemler tamamlandı. Bu kapsamda Maltepe'deki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığından 14 obüs, tank taşıyıcılarla Kahramanmaraş'taki, 80 tank ve 169 paletli zırhlı araç da demiryoluyla Gaziantep'teki birliklere nakledildi.

İstanbul Bağcılar'daki 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından da 40 tank Tekirdağ'daki, 15 obüs ve 158 paletli zırhlı araç da Sivas'ın Ulaş ilçesindeki birliklere gönderildi.

'Araziler kamuya açılacak'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Ankara ve İstanbul'da taşınma işlemimiz bitti. Artık şehir merkezlerinde tank, top benzeri paletli ağır silah ve mühimmatlar bulunmayacak" dedi. Işık, birliklerin taşınmasının ardından askeri arazilerin kamuya açılacağını, bunlardan bir kısmının halkın kullanımına sunulacağını söyledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT