1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. BirGün’e göre alkolün kötülükleri olduğu öne sürülüyor!
BirGün’e göre alkolün kötülükleri olduğu öne sürülüyor!

BirGün’e göre alkolün kötülükleri olduğu öne sürülüyor!

DİB bu haftaki Cuma hutbesinde, ‘İçki: Kötülüğün Zehirli Arkadaşı’ başlığıyla yayımladığı hutbeleri camilere gönderdi. BirGün haber sitesi de “içkinin ve içki içmenin yol açtığı öne sürülen kötülüklerden söz edildi” diyerek hutbeyi eleştirdi.

25 Aralık 2020 Cuma 12:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyanet İşleri Başkanlığı bu haftaki Cuma hutbesinde, ‘İçki: Kötülüğün Zehirli Arkadaşı’ başlığıyla yayımladığı hutbeleri camilere gönderdi. BirGün haber sitesi de “içkinin ve içki içmenin yol açtığı öne sürülen kötülüklerden söz edildi” diyerek hutbeyi eleştiren bir haber yazısı kaleme aldı.

BirGün haber sitesi ‘Yılbaşı öncesi son Cuma hutbesinin hedefi içki oldu’ başlıklı haberinde alkolün kötülüklere olan etkisini sadece bir iddia olarak andı. İnsanı uyuşturan, tembelliğe ve çaresizliğe sürükleyen, kötülüğe alet eden içkinin olumsuz etkileri “öne sürülen” bir iddia olarak nitelendi.

BirGün’ün haberinde şu ifadeler kullanıldı, Yılbaşı öncesi Diyanet İşleri Başkanlığının Cuma hutbesinde içkinin ve içki içmenin yol açtığı öne sürülen kötülüklerden söz edildi, "İnsanı uyuşturan, tembelliğe ve çaresizliğe sürükleyen, kötülüğe alet eden içkinin toplumumuzu esir almasına asla izin vermeyelim" denildi.

İçkinin yol açtığı öne sürülen kötülüklerin bilimsel ve istatistiki sonuçları alenen ortada iken BirGün’ün içkinin kötülenmesini kabullenemediği ve içkinin o kadar da kötü bir şey olmadığını savunması dikkatleri çekti. BirGün, Diyanetin hutbesini eleştireyim derken alkol sevgisini gün yüzüne çıkarmış oldu.

Diyanetin Cuma hutbesinde okunması için 84.684 camiye gönderdiği hutbede alkol için şu ifadeler kullanıldı,

“İçki, Allah’ın insana değerli birer nimeti ve emaneti olan aklı, ruhu ve bedeni tahrip eder. Bir hiç uğruna malın ziyan edilmesine, helâl lokma için harcanması gereken nafakanın israfına sebep olur. İçki yüzünden ailenin huzuru, çocukların umudu, gençlerin geleceği kararır. İyiliğe açılan kapılar kapanırken, kötülüğe giden yollar çoğalır. Dostluklar sona ererken, düşmanlıklar körüklenir. Her yıl içki yüzünden trafik kazaları dâhil binlerce üzücü hadise yaşanır. Cenâb-ı Hak, içki konusunda Kur’an’da bizleri şöyle uyarmaktadır:Şeytan, içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?’...

HABERE YORUM KAT

7 Yorum