1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. 'Ben Zannederek Başka Kardeşimi Öldürdüler'
'Ben Zannederek Başka Kardeşimi Öldürdüler'

'Ben Zannederek Başka Kardeşimi Öldürdüler'

Siyonist İsrail tarafından serbest bırakılan İslam Hareketi'nin İsrail sorumlusu Şeyh Salah, El Cezire'ye konuştu: Ben zannederek başka kardeşimi öldürdüler ve 'Salah'ın işini bitirdik' dediler.

04 Haziran 2010 Cuma 07:13A+A-

Siyonist İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırısı sırasında Mavi Marmara'da bulunan İslam Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah, El Cezire televizyonu muhabirine açıklamalarda bulundu.

Mavi Marmara'da gemisinde kendisine benzeyen bir Türkiyeli müslümanın tek kurşunla vurularak şehit edildiğini söyleyen Salah, Siyonist İsrail askerlerinin kardeşimizi öldürdükten sonra telsizle komutanlarına ''Salah'ın işini bitirdik'' dediklerini söyledi.

Siyonist İsrail'in saldırısı sonrası gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Salah, "İsrail'den yardım gemilerine müdahale bekliyorduk, ancak bu düzeyde bir saldırı beklemiyorduk" dedi.

"İsrail'in Akdeniz'deki uluslararası sularda açıkça savaş suçu işlediğini" kaydeden Salah, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e tüm tutukluların bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunması sayesinde İsrail makamlarının kendisini de salıverdiğini söyledi.

Birçok Arap ülkesinin saldırıyı 'cılız bir sesle kınamasını' eleştiren Şeyh Salah, Mısır ile Gazze sınırındaki Refah kapısının geçici değil, daimi olarak açık tutulmasını istedi.

HABERE YORUM KAT